Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2020

Thou Art Lord - Orgia Daemonicum
Jaar van release: 2005
Label: Black Lotus Records
Thou Art Lord - Orgia Daemonicum
Slijmafscheidend in de diepste lagen van de grond broeden enkele Griekse individuen al jaren aan hun vierde plaatwerk. Deze vage individuen maken ook het duistere weer bij Necromantia en Rotting Christ maar willen met de band Thou Art Lord terugkeren naar de essentie van extreme muziek: simpele thrash. Maar ze bezitten nu eenmaal een Grieks paspoort en zodoende hebben ze invloeden van Venom, Sodom en Possessed van een eigenzinnig en vaag laagje voorzien.

De zeer simpele powerchords worden vrij lang herhaalt in de korte nummers en daar boven komen er soms dissonante gitaarlijnen en poserzanglijnen te voorschijn. Tijdens ‘An Apparition Of Vengeance’ worden de thrashriffs dan weer lekker afgewikkeld met sfeervolle blackmetalgitaarpartijen, maar melodie en herkenbaar blijven steeds hoog in het vaandel staan. Het is moeilijk om Thou Art Lord met een andere band te vergelijken maar stel je voor dat Mille de meest simpele maar tevens ook een originele thrashschijf wilde schrijven.

‘Orgia Daemonicum’ oogt decadent, luistert heerlijk weg en wilt zich niet in een hokje laten catalogiseren. Er wordt afgesloten met een Onslaught-klassieker en zodoende is het schijfje alweer te vlug afgelopen. De productie en mix zijn tot een minimum beperkt en zodoende is dit duivelse orgie een schijfje voor muzikale avonturiers. Ik ben benieuwd welke muziekstijl deze Grieken volgende keer door de mangel zullen halen.

Tracklist:
1. Possessed / The Legion
2. Hecate Unveiled
3. An Apparition Of Vengeance
4. He, The Great Worm
5. The Gnostic Code
6. The Royal Invocation Of Apophis
7. Orgia Daemonicum
8. Necromantic
9. Satanic Aphorisms
10. Power From Hell

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 23 mei 2005

Koop dit album in

Meer Thou Art Lord:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Thou Art Lord - Orgia Daemonicum
Reactie van XnegativeX op 24-05-2005 om 21:19u

Hey Kristof, Waar kan ik een MP3 beluisteren van dit album? DV8 beviel me namelijk enorm.