Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Dog Eat Dog - Live At Dynamo (dvd)
Jaar van release: 2005
Label: Roadrunner Records
Dog Eat Dog - Live At Dynamo (dvd)
Zo halfverwege de jaren '90 surfte het Amerikaanse Dog Eat Dog enigzins mee op het succes van Biohazard en Anthrax, door hardcore met wat rap te vermengen. Deze voorloper op de nu-metal golf van enkele jaren later mixten ze ook nog eens een saxofoon door de muziek, waardoor de band een vrij herkenbaar geluid kreeg. Met een aantal hitjes van hun debuut was de band ook gelijk bekend bij het grotere publiek. Na debuut All Boro Kings volgden nog een tweetal albums, waarna de band langzaam in de vergetelheid verdween. Het schijnt dat ze nog bestaan, en regelmatig op tour zijn.

Na de release van hun 1e album ging het hard met de band. Zo hard dat ze ook maar gelijk op Dynamo Open Air stonden, voor de grootste mensenmassa die het festival ooit zou kennen. Dat was dus in 1995, tijdens de hoogtijdagen van het festival. En dat optreden is nu op laaggeprijsde dvd uit.

Op een 13-tal nummers zetten de heren uit New Jersey het festival op z'n kop. Tijdens elk nummer zie je de hele mensenmassa op en neer springen. Natuurlijk komen de bekende nummers als No Fronts en Who's The King voorbij, evenals nog diverse andere nummers van hun debuutalbum en de Warrant EP. Partytime daar op het podium. Ook op de cover van Frank Zappa's Why Does It Hurt When I Pee?

De opnames zijn vrij goed. Het is een echte live opname. Geen gesleutel achteraf in de studio, geen flitsend camerawerk, maar gewoon de band zoals ze daar stonden, 10 jaar terug. Het geluid is dan ook niet altijd even goed, maar het zij ze vergeven. De trip terug naar de jaren '90 met deze dvd is geweldig.

Extra's bevat de dvd niet, net zo min als meerdere geluidstracks. Wat de dvd wel bevat is het toppunt van crowdsurfen, want zanger John Connor (niet die uit de Terminator films) gaat met surfplank en al over het publiek, tijdens het instrumentale Queen. Geweldig om te zien, en vast nog leuker als je er bij was.

Tracklist:
1. Psychorama
2. Pull My Finger
3. Bulletproof
4. World Keeps Spinnin
5. Who's the King?
6. Queen
7. Stripsong
8. If These Are The Good Times
9. Numb
10. Why Does It Hurt When I Pee?
11. No Fronts
12. Dog Eat Dog
13. More Beer

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 19 mei 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Dog Eat Dog - Live At Dynamo (dvd)
Reactie van HellRaiser op 24-05-2005 om 14:14u
Score: 80 / 100

Leuke DVD, met dank aan TMF zullen we maar zeggen. Maareh....Biohazard en Anthrax voorlopers van de nu-metal...hou op zeg! Zo'n opmerking kun je echt neit maken als je serieus wilt overkomen.

Dog Eat Dog - Live At Dynamo (dvd)
Reactie van Wilde Willem op 24-05-2005 om 15:19u

Tering, daar had ik inderdaad overheen gelezen...hahaha, want een muzikale onbenulligheid. Biohazard lijkt mij hardcore en Anthrax was/is thrashmetal, maar nu-metal...Heb je soms met dopjes in je oren zitten luisteren naar de DVD? Want ik hoor hier nergens een zevensnarige gitaar of een verticaal gehouden bas. Daarbij komt dat je de songstructuren van Dog Eat Dog niet echt kunt vergelijken met de nu-metal opbouw!!! Gauw je recensie aanpassen voordat Roadrunner het leest!

Dog Eat Dog - Live At Dynamo (dvd)
Reactie van T op 05-06-2005 om 12:36u

Beste Hellraiser en Wilde Willem nergens in deze recensie noem ik Biohazard en Anthrax voorlopers van de nu-metal. Wat overigens niet wegneemt dat ze dat wel enigzins zijn. Ook nergens noem ik dat Anthrax hardcore speelt.