Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Molly Hatchet - Warriors Of The Rainbow Bridge
Jaar van release: 2005
Label: SPV / Steamhammer Records
Molly Hatchet - Warriors Of The Rainbow Bridge
Boogie Woogie. Southern Rock. Blues. Hardrock. Rock 'n' Roll. Molly Hatchet combineert deze substijlen al 28 (!) jaar met veel flair. De titel "Warriors Of The Rainbow Bridge" en het artwork verwijzen naar de vrouw van gitarist Bobby Ingram die het leven wisselde voor de eeuwige jachtvelden. Verwacht geen depressieve "Bestaat er wel een God" en "Waarom zij en niet een ander' teksten en bijhorende muziek. Neen, Bobby heeft weer geweldige muziek bij elkaar gepend en de teksten gaan uiteraard over ruige kerels, seks en rock.

Vanaf opener "Son of the South" (ideale southern stamper) tot het bombastische "Rainbow bridge" is het genieten geblazen. Een uur lang zit ik op het puntje van mijn stoel af te vragen hoe deze opa's nog zo'n geweldige muziek kunnen schrijven. Er zijn ook bitter weinig bands die zo goed wegkomen met lachwekkende ballades en welke zanger kan twintig keer "oh my mama" zingen zonder te worden versleten voor watje?

SPV/Steamhammer is een label dat veel topbands in huis heeft en "Warriors Of The Rainbow Bridge" bewijst dat ook Molly Hatchet nog bestaansrecht heeft. Dit album is een ode aan het waardig ouder worden. Wil je meer weten? Ren naar de platenboer.

Tracklist:
1. Son of the South
2. Moonlight dancing on a bayou
3. I'm ready for you
4. Roadhouse Boogie
5. Time keeps slipping away
6. Get in the game
7. Flames are burning
8. Hell has no fury
9. Gone in sixty seconds
10. Behind the bedroom door
11. No stranger in the darkness
12. Rainbow bridge

Score: 87 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 8 mei 2005

Koop dit album in

Meer Molly Hatchet:

[ Terug naar de Album Reviews ]