Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Diecast - Day Of Reckoning
Jaar van release: 2001
Label: Century Media Records
Diecast - Day Of Reckoning
Grote platenmaatschappijen tekenen steeds vaker metalcorebands die al een geschiedenis achter zich hebben. Op de valreep van vorig jaar bracht Century Media het uitstekende ‘Tearing Down Your Blue Skies’ op de markt. De eerste twee Diecast platen verschenen op het kleine Now Or Forever en inmiddels heeft Century Media de rechten op dat oude materiaal verkregen. In een nieuw hoesje gestoken en aangevuld met bonustracks verschijnt het tweede Diecast album opnieuw.

‘Day Of Reckoning’ is eigenlijk de blauwprint van ‘Tearing Down Your Blue Skies’. Alle kenmerkende Diecast elementen als beatdowns, lange doordachte nummers en commerciële emo-interventies kwamen voor het eerst tot uiting. De kwaliteit van het geboden spul is wel iets minder indrukwekkend dan waar de band anno 2005 voor staat. Wie onlangs naar de Agnostic Front tour is geweest zal echter gemerkt hebben dat Diecast nog steeds nummers als ‘Singled Out’, ‘Solace’ en ‘Disrepair’ speelt.

Iedereen die ‘Tearing Down Your Blue Skies’ goed kon pruimen, kan gerust deze re-release aanschaffen. Je krijgt er dan ook nog eens een nummer van het debuut en een zooi live video’s bij.

Tracklist:
1. Intro
2. Disrepair
3. In the Shocks
4. Singled Out
5. Plague
6. Exacting My Revenge
7. Remember the Fallen
8. Desensitized
9. Invent the Truth
10. Solace
11. Day of Reckoning

Score: 72 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 5 mei 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]