Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Diecast - Tearing Down Your Blue Skies
Jaar van release: 2004
Label: Century Media Records
Diecast - Tearing Down Your Blue Skies
‘From thrash riffs mixed with old-school hardcore breakdowns to scorching melodies and massive hooks’ Ja, die nieuwe Diecast belooft een heftig cd’tje worden! Deze groep staat gekend voor de vele line-up wisselingen en deze keer is er weer een nieuwe vocalist te horen. De sound van deze Boston crew is ook eens lekker omgegooid. U had vast al door dat metalcore tegenwoordig wel heel populair is en toevallig is ‘Tearing down your blue skies’ geschikt voor mensen die houden van deze op nieuwe herwaardeerde stijl van hardcore.

De productie is zoals tegenwoordig bij metalcore bands weer perfect en de nieuwe nummers van Diecast beuken lekker weg maar verrassen ook eigenlijk wel. De grootste verrassing is de toevoeging van cleane zanglijnen die de breakdowns en heftige riffs onderbreken. Het nieuw materiaal is zeker nog heftig maar is minstens even melodieus geworden. Je moet geen meedogenloze metalcore liefhebber zijn om dit te appreciëren want de refreinen van een ‘Seize the day’ hadden ook van een willekeurige Amerikaanse rockact kunnen zijn. Knieval voor de commercie? Misschien wel, maar de muziek is er zeker niet slechter op geworden.

Alles bij elkaar opgeteld koop je met ‘Tearing down your blue skies’ zeker een album dat het horen waard is, maar de ‘tough guys’ kunnen dit beter laten liggen. Mensen die eens een voorzichtig stapje in de metalcore willen zetten, dit is uw uitgelezen en erg toegankelijke kans!

Tracklist:
1. Fire/Damage
2. Seize the day
3. Torn from within
4. Savior
5. Rise and oppose
6. Sacrifice
7. Medieval
8. Traitor
9. These days
10. Pendulum
11. Rebirth

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 5 oktober 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]