Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

MissBehaviour - Touch The Sky
Jaar van release: 2005
Label: Eigen Beheer
MissBehaviour - Touch The Sky
Normaal gezien zou ik dit cd’tje van MissBehaviour niet bespreken omdat het niets met hardrock of metal te maken heeft. Maar aangezien de muziek fraai klinkt, mooi is afgewerkt en het feit dat de muzikanten duidelijk ervaring hebben met muziek, geef ik de groep toch graag wat aandacht.

Op de cd staan een aantal van een eigen nummers en die klinken best lekker. De ritmesectie legt zijn accenten en houdt de muziek spannend, gitarist Jan Meesters speelt subtiele riffs, mooie solo’s en aardige licks en zangeres Fabiola Splinters is de kers op de taart. Zij klinkt als een combinatie van Anouk, Dani Klein en een jaren ’70 progressieve rockzangeres.

Op de website staan ook een hele zooi covers die behoren tot Miss Behaviour’s repertoire. Oude rockkrakers van Free, Bad Company, AC/DC en Queen worden live afgewisseld met moderne rockklassiekers van bijvoorbeeld Anouk, Alanis Morissette en Skunk Anansie. Wanneer MissBehaviour je plaatselijke kroeg aandoet zou ik zeker eens een kijkje nemen want MissBehaviour beschikt zowel over goed eigen materiaal als aardige covers. Als je toevallig op trouwen staat of een groepje zoekt om een begrafenis op te fleuren zou ik MissBehaviour boeken met de Horny Horns en dan kan je genieten van onder andere Gary Moore klassiekers.

Tracklist:
1. Dream on (Swansong)
2. Nothin' left to say
3. Touch Ti sky
4. Play girl

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 14 maart 2005

Koop dit album in

Meer MissBehaviour:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Fons op 15-03-2005 om 17:04u
Score: 80 / 100

Helemaal mee eens, maar ik ben dan ook de drummer. Ik hoop dat jullie snel komen kijken en luisteren zodat jullie zelf kunnen beoordelen of we ons kunnen waar maken. Ennuh wil je ons boeken? Heel graag, maar liever niet op een begrafenis, alhoewel die ervaring hebben we (nog) niet. Voor de nieuwsgierige onder jullie 1 april a.s. in 't Slik in de Steenbergsestraat te Bergen op Zoom. Waarschijnliujk ondersteund door Dans en percusiegroep HAAYO.