Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

MissBehaviour - Loud & Clear
Jaar van release: 2008
Label: eigen beheer
MissBehaviour - Loud & Clear
Een Nederlandse band waar ik nog nooit van gehoord heb (al komen ze uit de buurt) is altijd een uitdaging, en met graagte stort ik me dan op zo'n schijf, in dit geval een 5-track release van deze vierkoppige, rockband; of eigenlijk moet ik zeggen funky rockband.

Metal liefhebbers kunnen beter doorbladeren tenzij zij een zelfde nieuwsgierigheid hebben naar oorspronkelijke muziek van eigen bodem die niet noodzakelijkerwijs scheurt, zaagt en beukt. De begeleidende brief spreekt van een classic rock met ballen; dt valt echter tegen.

Opgericht in 2001 speelt MissBehaviour tijdens optredens inderdaad poprock-achtige nummers, en hier en daar wat funk. Nummers van o.a. Anouk, Red Hot Chili Peppers, Herman Brood alsmede eigen werk vormen het repertoire voor deze heren en dame.

Zangeres Fabiola heeft een zuivere, redelijk krachtige stem die naar mijn gevoel wat meer bij funk past dan bij rock; toen ik de lijst met invloeden zag van gitarist Jan Meesters moest ik wel lachen; ik kan me nl. (in extremen) geen kruising tussen Leo Kottke en Eddie Van Halen voorstellen. Maar goed, terzake.

De nummers Stay en Down And Dirty (ik moest onwillekeurig denken aan Lost Insanity) spreken het meest tot de verbeelding als poprocksongs met een herkenbare sound, en met My Life hebben ze een zeer verdienstelijke ballad gemaakt. Het geheel klinkt aardig, maar naar mijn gevoel zit er echter in deze band net even te weinig rock; de setlist van de band geeft ook ruimte om meer naar de funkhoek te kijken. Leuke band voor feesten en partijen.

Tracklist:
1. Blind
2. Stay
3. Down And Dirty
4. My Life
5. Pushin' Me

Score: 70 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 12 augustus 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]