Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Pure Inc. - Pure Inc.
Jaar van release: 2004
Label: AFM Records
Pure Inc. - Pure Inc.
Pure Inc. is een nieuwe in het hardrock-wereldje, echter niet in thuisland Zwitserland. Onder de oude naam Pure Yeast heeft men sinds 1994 eerst een reputatie opgebouwd in de live-scene, alvorens de eerste cd Genius uitkwam in 2001. Een goede zet, want als ik de promo moet geloven was het een succesje in Zwitserland. Het nummer Genius was zelfs een radiohit. En nu is Pure Inc. de eerste nieuwkomer in twee jaar bij AFM Records en mogen ze nu hun eerste, echte debuutalbum loslaten op de rest van de wereld. Als ik zo naar de cover kijk, zijn ze er klaar voor om de wereld te veroveren.

De hardrock van Pure Inc. klinkt erg Amerikaans. De band maakt muziek in het straatje van Creed en vooral Nickelback. Het klinkt allemaal echter net wat ruiger en melodieuzer. En de gitaarsolo komt veel vaker om de hoek kijken dan bij die andere Amerikaanse rockbands. De nummers zijn echter wel net zo pakkend en aanstekelijk en bevat dezelfde portie melochaniek. Het nummer Genius staat ook op deze cd en ik kan me prima voorstellen dat het een hit was geworden. Na een paar keer gaat dat nummer echter toch vervelen.

De rest van de cd klinkt gelukkig beter. Opener Feel My Eyes bevat een paar stevige gitaarriffs en het up-tempo T.O.T. is een welkome afwisseling van de rest van het mid-tempo geweld. Er staan maar liefst drie ballads op de cd. Ze zijn best mooi en dan vooral Promise. Maar drie ballads is voor de ruige metalhead natuurlijk wat te veel. Het poprock-publiek, waar deze cd toch vooral gericht op lijkt te zijn, zal er waarschijnlijk bij neerzwijmelen.

De kracht van de cd is toch wel de zang. Guanni Pontillio heeft een lekker rauwe stem en de afwisselende zangpartijen klinken erg goed in het gehoor. Als hij op het podium ook zo goed is, dan zit het wel goed met die Guanni. Ook de rest van de muzikanten zijn bezig zoals het hoort. Je kan goed horen dat deze lui al 10 jaar podiumervaring hebben, want voor een debuut-cd klinkt het al behoorlijk volwassen.

Tracklist:
1. Fear my Eyes
2. Genius
3. Piece of Mind
4. On the Verge
5. Next to you
6. Promise You
7. T.O.T
8. Black Tea
9. Believin
10. Falling Season

Score: 80 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 5 maart 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]