Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    25 februari:
  • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
  • João Paulo Martins (Ramp) - 50
  • Miika Juhani Hostikka (Sinamore) - 43
  • Ricardo Confessori (Shaman) - 53

Vandaag overleden:
  • Bruce Corbitt (Rigor Mortis) - 2019
Review

Korpiklaani - Voice of Wilderness
Jaar van release: 2004
Label: Napalm Records
Korpiklaani - Voice of Wilderness
Liefhebbers van Ensiferum, Finntroll en in mindere mate Falkenbach en Thyrfing opgelet! Korpiklaani is een relatief nieuwe folk metalband uit Finland (ik vraag me overigens af wat ze daar in de meren stoppen, gezien het onthutsend hoge percentage kwaliteitsbands uit dat land) die de vrolijke huppeldeuntjes van Finntroll combineert met de trotsheid van een band als Thyrfing. Slechts één jaar na het overtuigende debuutalbum Spirit of the Forest levert deze band alweer de opvolger af in de vorm van dit Voice of Wilderness.

Wie aan Finnen en folk metal denkt, zal natuurlijk in eerste instantie de naam Finntroll voelen bovenborrelen, en uiteraard vertoont Korpiklaani veel overeenkomsten, maar door het veelvuldig gebruik van violen klinkt deze band zeker niet als een kloon. De muziek klinkt iets natuurlijker en gebalanceerder dan bij Finntroll het geval is. Uitzondering vormt echter het geweldige, razendsnelle, huppelachtige Journeyman, dat de meest vrolijke Finntroll-nummers doet verbleken tot kleurloze klaagnummers (á la My Dying Bride). Samen met nummers als Cottages & Saunas, Pine Woods, Hunting Song en het geniale Beer Beer laat Korpiklaani met dit nummer horen over een enorm potentieel te beschikken.

Jammer genoeg klinkt Korpiklaani ook af en toe nog nét iets te braaf en voorspelbaar (denk aan nummers als Native Land en Kädet Siipinä), maar dat zijn maar zeer sporadische momenten. Ik weet dan ook zeker dat deze heren in staat zijn een waar meesterwerkje af te leveren. Gewoon vol laten lopen met bier, instrumenten erbij, flink jammen en de meest wilde nummers voor het nieuwe album gebruiken. Een ideale methode, lijkt mij zo. Nu wordt het wel eens tijd voor een tour! Zet deze band live met Finntroll en Ensiferum op de planken (en Turisas er ook nog bij, waarom ook niet) en het hek zal gegarandeerd van de dam gaan!

Tracklist:
1. Cottages & Saunas
2. Journey man
3. Fields in flames
4. Pine woods
5. Spirit of the forest
6. Native land
7. Hunting song
8. Ryyppäjäiset
9. Beer Beer
10.Old Tale
11.Kädet siipinä (Hands as their wings)

Score: 84 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 20 februari 2005

Meer Korpiklaani:

Korpiklaani - Voice of Wilderness
Reactie van Een_Metalfan op 25-08-2005 om 04:20u
Score: 100 / 100

Deze band is echt geweldig :)

Korpiklaani - Voice of Wilderness
Reactie van Smetsar op 30-06-2006 om 18:37u
Score: 100 / 100

Inderdaad, een zwaar meesterwerk waar je de neiging bij krijgt om te dansen!!!

Korpiklaani - Voice of Wilderness
Reactie van satyr op 28-02-2007 om 09:52u
Score: 81 / 100

er is vooruitgang met het debuut maar toch mis ik nog iets,journey man en hunting song zyn zeker folk toppers maar sommige songs weeten me toch niet echt te boeien

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.