Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Darkwell - Metatron
Jaar van release: 2004
Label: Napalm Records
Darkwell - Metatron
Voor het eerst onder mijn ogen: een band van Napalm Records. Het Oostenrijkse label Napalm Records richt zich naast extreme en folky bands vooral op de verscheidene gothicstromen. Gothic rock, gothic metal, melancholische gothic, atmosferische gothic, electronic gothic, darkwave, dark doom gothic, fascinating and enchanting gothic metal, en de saaie kutmuziek die het eveneens Oostenrijkse Darkwell speelt.

Nijlpaardenstront is het, vastgelegd op een geluidsdrager. Muzikaal gezien vind ik het nog niet eens zo armoedig. Erg basic en eenvoudig gespeelde metal, maar in ieder geval robuust en solide, waarin ruimte is opengelaten voor de zangeres. Erg zang-gerichte muziek dus, en dat maakt Metatron zo pijnlijk. De nieuwe zangeres Stephanie brengt een verschrikkelijk nasaal stemgeluid voort dat een meter of wat naast de te behalen noten mikt. Mijn hypothese dat roodharige zangeressen van nature getalenteerd zijn moet ik hierbij als zijnde onwaar richting prullenmand werpen. Zonde van de research.

Hoe zal ik het samenvatten? "Volgende keer beter", "Instrumentaal had de band beter afgeweest.", "Dat Metatron maar 39 minuten duurt is een zegen", "kut met peren", "ook voor liefhebbers geen aanrader"? Allemaal eigenlijk wel van toepassing, maar wie maakt dat de band duidelijk?

Tracklist:
1. Fate Prisoner
2. Strange
3. Metatron
4. Crown Of Thorn
5. The Machine
6. Hope Unborn
7. Nothingness
8. Far Cry
9. Last Glance

Score: 40 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 23 januari 2005

Koop dit album in

Meer Darkwell:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Darkwell - Metatron
Reactie van KISKE op 23-01-2005 om 20:03u
Score: 70 / 100

De muziek zit wel heel goed in elkaar en is duidelijk afgestemd op de zangeres alleen deze dame zit er wel verschikkelijk vaak naast terwijl ze het volgens mij best in zich heeft om een goede zangeres te worden. Jammer maar helaas voor Darkwell maar volgende keer beter!!! (Dan wel met een andere zangeres a.u.b.!!!!!)

Darkwell - Metatron
Reactie van waarom op 23-01-2005 om 20:21u
Score: 35 / 100

Inderdaad de muziek valt best mee maar wat een valse kat als frontvrouw. Napalm heeft in dit gerne veel betere bands.

Darkwell - Metatron
Reactie van Skilgannon op 11-02-2005 om 11:11u
Score: 35 / 100

Groot gelijk, muzikaal is dit goed maar vocaal. Amaaaaaaaai deed dat pijn aan mijn oren. Nu per toeval heb ik zo ook al 2 keer live kunnen meemaken, en ik moet zeggen mijn kat zingt beter dan dat kind. Dit om nog eens aan te geven wat ze nog allemaal in de studio kunnen doen. Alhoewel ze dit keer in de studio ook niet veel meer kunnen doen.

Darkwell - Metatron
Reactie van Setsuna op 21-10-2007 om 22:30u
Score: 70 / 100

Misschien kunnen jullie voortaan een review nemen die wat doordachter is als hoofdrecensie? Niet alleen stikt het artikeltje van de stijlfouten (bv, had afgeweest?!) het is bovendien een niet wel doorvoerde poging tot ironie die grenst aan rechtstreekse belediging van een redelijke band. De zangeres mag dan wel een erg aparte stem hebben, dat hoeft geen aanleiding te geven een band al dan niet te betitelen als 'nijlpaardenstront'. Behalve kwaliteitsbands, verwacht ik in de metalscène ook reviews van enig niveau met gedegen beschrijvingen en argumenten.