Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Kelly Keagy - Time Passes
Jaar van release: 2001
Kelly Keagy - Time Passes
Net als zijn Night Ranger collegae, Brad Gillis en Jeff Watson, begeeft drummer/zanger Kelly Keagy zich op de solotoer. Hij begon zijn carriere in 1979, samen met zijn huidige Night Ranger collegae Brad Gillis en Jack Blades als drummer van een band genaaamd Rubicon. Deze band heeft twee albums via 20th Century Fox uitgebracht.

Keagy verbreedde later zijn mogelijkheden in verschillende aspecten in de muziek business, onder andere als songwriter. Hij was dus de verantwoordelijke persoon achter de hits van Night Ranger als 'Sentimental Street' en 'Goodbye'. Maar met het nummer 'Sister Christian', bewees Keagy dat hij meer dan alleen maar een drummer van de band was. Hij schreef en zong dit mooie nummer dat het in de top vijf van de Amerikaanse hitparade belandde.

Hij heeft ook gewerkt met een paar bekende muziek producers waardoor hij dit later kon permitteren om zijn eigen werk en van iemand anders te produceren. Hoewel hij de medewerking van zijn Night Ranger collegae Brad Gillis alsmede Jack Blades kreeg, heeft Keagy met dit debuut soloalbum bewezen dat hij het ook kan redden zonder Night Ranger. Keagy heeft niet in alle nummers de hand heeft gehad, maar hij kreeg ook hulp van Jim Peterik (ex-Survivor), Jack Blades, Bruce Gaitsch en Kevin Chalfant. Samen met Jim Peterik schreef Keagy het fantastische AOR-nummer "The Journey", het klapstuk van het album. Als je geen geduld hebt om te wachten tot de heren van Night Ranger met een nieuwe cd op de proppen komen, wordt je honger zeker gestild door nummers 'Too Much To Ask' en 'The Moon'. Mooie composities in de Night Ranger's traditie.

Keagy is natuurlijk een prima zanger en "Time Passes" is een gevarieeder plaat geworden. Het accent ligt uiteraard op pittige rocknummers en die zijn er voldoende te vinden op deze plaat. Dat er daarnaast ook nog eens sprake is van prima composities, maakt het album alleen nog maar aantrekkelijker.

Luister maar naar nummers 'Anything Goes', 'Time Passes' en 'Where There's A Woman'. Ondanks deze plaat niet met het allerbeste van Night Ranger kan wedijveren, zullen de fans van deze band het ongetwijfeld met mij eens zijn dat Kelly Keagy met dit fraaie werkstuk goed werk heeft afgeleverd.

Tracklisting:
1. Anything Goes
2. Acid Rain
3. Time Passes
4. Before Anybody Knows
5. Too Much To Ask
6. Bottled Up
7. Too Close To The Sun
8. Wrong Again
9. When There Is A Woman
10. The Journey
11. The Moon

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeffry Mulyadi
Toegevoegd: 7 december 2001

Koop dit album in

Meer Kelly Keagy:

[ Terug naar de Album Reviews ]