Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Kelly Keagy - I'm Alive
Jaar van release: 2006
Label: Frontiers Records

Kelly Keagy - I'm Alive

Kelly Keagy is van oorsprong drummer maar in de loop van de jaren heeft hij veel ervaring opgedaan in andere muzikale aspecten. Samen met Brad Gillis en Jack Blades formeerde hij de band Nightranger begin tachtiger jaren, en in 2001 betrad hij het pad der soloartiesten met Time Passes waarop hij zong en drumde.

Zijn tweede cd ligt voor me, met de titel I’m Alive. Die titel mogen we letterlijk nemen want Kelly laat heel wat horen onder de co-productionele leiding van Jim Peterik (wie kent ‘m niet) en met behulp van gastmuzikanten zoals Reb Beach(Winger, Whitesnake), Mike Aquino (Pride Of Lions, Mecca), Brian Bart, Bruce Gaitsch en Tommy Denander op gitaar en Michael Lardie (Great White, Nightranger) op keyboards.

De cd cover geeft je nou niet echt de indruk dat we hier een rockalbum in handen hebben, het is meer het beeld van een veertiger die een cd’tje heeft gemaakt, maar stop ‘m in je cd speler en dat beeld spat uiteen. Gelukkig voor mij biedt deze schijf een afwisselend palet aan rockstijlen, en hoewel Nightranger mij nooit zo heel erg heeft geboeid, ben ik meer onder de indruk van deze schijf, en niet in het minst omdat Kelly zelf meer naar de hardere kant van de muziek neigt. Een nummer als Stolen is een goed voorbeeld hoe hij je van je sokken speelt, terwijl Everything I Need In A Woman zijn gevoelige kant laat zien. De kunst van goede rockballads maken bestaat naast melodie uit het gevoel leggen, je hart en ziel uitpeuren waardoor de luisteraars aan de koptelefoon/speakers gekluisterd blijven met hun hoofd van links naar rechts meewiegend.

I’m Alive wekt de suggestie van een uitbraak richting een afwisselende benadering van rockmuziek maken. Dat heeft Kelly hier zonder meer goed gedaan.

Tracklist:
1. I’m Alive
2. Stolen
3. Blink Of An Eye
4. When Nobody’s Looking
5. Back Of Your Mind
6. Life Worth Remembering
7. Re-Imagine
8. World Before And After
9. Where Are We Now
10. Where The Road Ends
11. Everything I Need In A Woman
12. Call In Another Day
13. Half A World Away

Score: 83 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 22 januari 2007

Koop dit album in

Meer Kelly Keagy:

[ Terug naar de Album Reviews ]