Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Arch Enemy - Dead Eyes See No Future
Jaar van release: 2004
Label: Century Media Records
Arch Enemy - Dead Eyes See No Future
Maar al te vaak krijg je als metalfan de neiging om naar Japan te verhuizen, omdat er daar vaak bonustracks op de albums staan die we in Europa niet krijgen. In het geval van deze nieuwe mini-cd van Zweeds/Duitse melodic deathmetallers Arch Enemy is het gelukkig niet zo. Oorspronkelijk was deze cd alleen bedoeld voor de Japanse markt, maar omdat er veel vraag naar is buiten het land van de rijzende zon komt deze schijf nu in Europa uit, met bonustrack!

Het titelnummer van dit schijfje is niks bijzonders, het is dezelfde versie die ook op hun laatste album Anthems Of Rebellion staat. Interessanter wordt het bij de drie live nummers, die eerder dit jaar werden opgenomen in Parijs. Leuke live versies, die eigenlijk doen verlangen naar een compleet live album. Jammergenoeg komen de drie nummers allemaal van de laatste twee studioalbums met zangeres Angela Gossow, en krijgen we haar dus niet te horen op werk van haar voorganger Johan Liiva. Heart Of Darkness is in dit geval de eerder genoemde bonustrack, die in Japan ontbreekt.

Echt interessant wordt dit cdtje bij de laatste drie nummers. Ok, het zijn covers, maar gelukkig wel goede covers (en bonuspunten omdat ze ze als b-kanten gebruikt hebben, in plaats van op een normaal album). Muzikaal gezien verschilt Symphony Of Destruction niet zoveel van het origineel. Het is iets zwaarder, maar meer niet. Wel is de typerende stem van Dave Mustaine vervangen door de growls van mevrouw Gossow. De leukste cover is toch wel die van Manowar's Kill With Power. Hier hebben ze een echte Arch Enemy versie van gemaakt. Het origineel is er nog in terug te horen, maar deze nieuwe versie is bijna net zo gaaf. Bijna, want Manowar blijft natuurlijk onovertroffen. Dan is er nog een cover van Incarnated Solvent Abuse, van gitarist Michael Amott's vorige band Carcass. Een leuke cover, maar niet meer dan dat.

Al met al is dit een leuk schijfje, en is vooral bedoeld voor de fans die niet kunnen wachten op een nieuw studio album. Laten we maar even hopen dat dat volgend jaar komt.

Tracklist:
1. Dead Eyes See No Future
2. Burning Angel (live)
3. We Will Rise (live)
4. Heart Of Darkness (live)
5. Symphony Of Destruction
6. Kill With Power
7. Incarnated Solvent Abuse
8. We Will Rise (video)

Score: 70 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 30 oktober 2004

Koop dit album in

Meer Arch Enemy:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Pim op 28-05-2006 om 16:51u
Score: 2 / 100

kan nie singen gewoon een grote kutzooi, die 2 is voor het gitaarwerk.

Reactie van Maiden Fan op 28-07-2006 om 16:34u
Score: 80 / 100

Zaluge schijf!!!!Ze kan er wat van,wat een strot :p!!