Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Image Treason - Railview EP
Jaar van release: 2004
Label: Eigen Beheer
Image Treason - Railview EP
Ik snap niet dat veel mensen xenofobisch zijn en alle culturen die ze niet kennen onmiddellijk afschrijven en zelfs afkeuren. Het is juist interessant om tijdens je leven in contact te komen met zoveel verschillende mogelijke culturen en mensen. Nu ben ik misschien aan het preken maar vreemd is nu eenmaal lekker! Als ik lees dat de leden van deze band wortels hebben in Uraguay, Indonesië en in Nederland dan is mijn interesse direct gewekt.

De heren laten op deze EP horen dat ze niet voor één gat te vangen zijn. Als je de muziek toch zou moeten omschrijven dat zou ik opteren voor ‘moderne metal’. Kortom metal die niet achterhaald is, durft te verrassen en invloeden van de hardcore scène maar ook van de rockwereld kent. Het eerste nummer ‘Late days of December’ doen me denken aan een Relapse-achtige metalcore act, terwijl ‘Split second’ een bijna grunge-achtig gedeelte kent. ‘Dead dog saliva’ is ook de melodieuze kant en bevat ook wat 90’s alternatieve rock stukjes. Het titelnummer en tevens afsluiter doet dan weer lekker groovy aan.

‘Railview EP’ is een vermakelijke cd’tje dat ook nog een behoorlijke productie heeft meegekregen. Het enige negatieve aan dit product is de te korte speelduur. Dit smaakt duidelijk naar meer! Persoonlijk, maar hier heb ik uiteraard niets over te willen, zou ik graag hebben dat de band nog wat meer hardere nummers zou schrijven zoals ‘Late days of December’ en dat ze nog eens wat meer laten zien van hun roots. Goed gedaan heren!

Tracklist:
1. Intro
2. Late days of December
3. Split second
4. Dead dog saliva
5. Railview

Score: 77 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 27 september 2004

Meer Image Treason:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Olivier op 06-12-2007 om 11:49u
Score: 100 / 100

Ja, erg mooie plaat. Vooral mijn solo in Railview vind ik erg goed. :)

Aanstaande Zaterdag (8 december) geeft Image Treason zijn cd presentatie in Studio 80 in Amsterdam. Het nieuwe album ALMS (hopelijk snel besproken alhier) is harder, rauwer en obscuurder dan de voorgaande nummers. Beluister alvast twee nummers van het album op www.myspace.com/imagetreason.

Olivier