Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2020

Negative Creeps - Mutual Annihilation
Jaar van release: 2004
Label: Black Lotus Records
Negative Creeps - Mutual Annihilation
Het gaat de goede kant op met Negative Creeps. De vorige plaat, In Uterus Rebirth, kende een aantal sterke nummers, maar het geheel zat wat raar in elkaar, met een bizarre wisseling van stijl halverwege het album. Het ene moment hoorde je een thrashy, groove-georiënteerde metalband aan het werk, en het volgende moment was daar ineens een stevige pot sinistere death/black metal. Het nieuwe album Mutual Annihilation is wat dat betreft gelukkig veel consistenter.

De Grieken hebben de extreme metal min of meer door de plee gespoeld en concentreren zich nu op de stijl die ze het best beheersen: knetterharde groovy metal(core) met invloeden van de oude Machine Head, Pro Pain en The Haunted. De zang houdt het midden tussen de vocalen van Burton C Bell (Fear Factory) en Rob Flynn (Machine Head), met af en toe een neiging richting diepere grunt.
Niets nieuws onder de zon, maar Negative Creeps levert wel een kwalitatief sterk werkje af. Nummers als Post Homicidal Depression en Creeping Human Parasites rossen gewoon voor het leven weg en door het vette geluid komt het geheel lekker zwaar uit de speakers bulderen.

Negative Creeps heeft een goede reputatie als liveband en ik zou ze dan ook graag eens op de planken willen zien. Volgens mij doet dit materiaal het live erg goed. Met Mutual Annihilation hebben ze in ieder geval een zeer aardig album op zak, en de eerste die echt overtuigt.

Tracklist:
1. Inflammatory Scourge
2. Post Homicidal Depression
3. Human Crossbreed
4. Mutual Annihilation
5. We Come For Your Ass
6. Lateral Losses
7. Methods of Dissonance
8. Lapitation of the Murine Race
9. Creeping Human Parasites
10. Eyeball Drilling

Score: 75 / 100

Reviewer: Patrick T.
Toegevoegd: 27 juli 2004

Koop dit album in

Meer Negative Creeps:

[ Terug naar de Album Reviews ]