Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Ben Moody (Evanescence) - 41
  • Christopher Bradley (Beneath The Massacre) - 39
  • Luis Moya (Poema Arcanus) - 48
  • Morie "Heath" Hiroshi (X Japan) - 54
  • Steve Riley (L.A. Guns) - 66
  • Steven Adler (Guns N' Roses) - 57

Vandaag overleden:
  • Rhett Forrester (Riot) - 1994
Review

The Dirty Denims - Raw Denim
Jaar van release: 2021
Label: Handclap Records

 -

Het Eindhovense The Dirty Denims bestaat vijftien jaar en dat moet gevierd worden. Helaas kan dat door alle virusmiserie niet altijd live met publiek. Dan maar zonder, via een stream, denken veel artiesten; zo ook dit vrolijke kwartet. Het is jammer dat de blijde uitroepen en schreeuwen van publiek ontbreken op deze vijftien nummers tellende liveplaat (opgenomen in PopEi, Eindhoven), want die zouden er zeker zijn geweest. Het is namelijk bijzonder lastig om niet heel enthousiast te worden van dit energieke rockallegaartje met invloeden van AC/DC, Kiss, Motörhead, Joan Jett, Blondie en zoveel anderen. De band noemt het zelf happy hardrock en dat is een prima omschrijving voor wat we horen op Raw Denim.

Het viertal klinkt iets rauwer dan op de studioalbums, waarvan Ready, Steady, Go! (2020) het meest recente is. Een flink aantal nummers van de gespeelde set bestaat dan ook uit songs van deze knaller. Zo komt de titeltrack van dit album voorbij, worden we getrakteerd op een rappe versie van Roll The Dice en gaan we op de horrortour met Creatures Of The Night. Andere songs mogen dan wel van minder recente datum zijn, zij doen echter niet onder voor het pakkende materiaal van de jongste studioplaat. The Dirty Denims kent zijn klassiekers. Dat resulteert in prima rocksongs die misschien niet al te origineel zijn, maar wel garant staan voor een feestje.

Dat geldt ook voor de live-uitvoering, want de energie spat ervan af. Er is niet al te veel verschil tussen de live- en studioversies. Dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat het live in een studio is. Wel klinkt The Dirty Denims rauwer en wilder. Zangeres Mirjam Sieben klinkt prima en krijst er live af en toe heerlijk op los. Bovendien klinkt ze net iets minder schel dan op de studioplaten. Het moddervette bas- en gitaargeluid (Jeroen Teunis op gitaar, Marc Eijkhout op bas) valt vanaf de eerste song op. Het drumwerk is strak, maar het drumgeluid klinkt af en toe minder scherp. Het is slechts een bescheiden punt van kritiek, want Raw Denim verveelt geen minuut.

The Dirty Denims staat ook live zijn mannetje. Dit fijne visitekaartje bevestigt dat. Optredens zijn op dit moment schaars en beperkt. Hopelijk komt daar snel verandering in. Wanneer je toch een mogelijkheid ziet om een show van The Dirty Denims te bezoeken (zoals recent in Muziekcafé Helmond om acht uur 's ochtends), zal dat gezien de prestaties op Raw Denim niet tegenvallen.

Tracklist:
1. Ready, Steady, Go!
2. Fit In Stand Out
3. Dirty Job
4. Better Believe It
5. Last Call For Alcohol
6. Gotta Run
7. Even When I'm Wrong I'm Right
8. Going Out
9. Creatures Of The Night
10. 24-7-365
11. Roll The Dice
12. Make Us Look Good
13. Loud Stuff
14. Hit Me With Your Best Shot
15. Famous

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 9 december 2021

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.