Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2021

Thundermother - Heat Wave Deluxe Edition
Jaar van release: 2021
Label: AFM Records

Thundermother - Heat Wave Deluxe Edition

Vorig jaar bracht het Zweedse Thundermother het vierde album Heat Wave uit. De rockformatie rond gitariste Filippa Nässil zou vervolgens aan een flinke Europese tour beginnen ter ondersteuning, maar de coronacrisis gooide roet in het eten en de tour werd ingekort. Een jaar later is er een herinnering aan deze plaat en de boodschap van een nieuwe tour. Of dat laatste doorgang kan vinden, blijft de vraag. De opfrisser omvat een deluxe editie van het meest recente album Heat Wave en bevat naast de dertien songs van het album een bonusschijf met daarop nieuwe tracks, enkele akoestische versies van het 'nieuwe' materiaal en enkele livesongs.

De muzikale ontwikkeling van de vier dames heeft op Heat Wave grote sprongen gemaakt. De rock-'n-roll van het kwartet met invloeden van AC/DC, Motörhead, veel blues en ook wat pop klinkt strakker, sprankelender en aanstekelijker dan voorheen. Op een enkele uitglijder na is het dan ook een prima plaat. Een jaar later is daar niets aan veranderd. Uitschieters zijn er met het feestelijke, bluesy Mexico, de fijne popsong Purple Sky en de uptempo rocktracks Loud And Alive, Bad Habbits en Driving In Style.

De bonusschijf trapt af met het aardige The Road Is Ours, dat vooral tijdens de coupletten pakt met een heerlijke groove en fijne zanglijnen. Samen met de wat ruigere rocker Show Me What You Got is het een van de hoogvliegers. De standaard, marcherende track You Can't Handle Me, waar ook een clip bij is gemaakt, valt minder in de smaak, hoewel het een aardige solo en break kent. Aardig, maar daar is ook alles mee gezegd.

De drie daaropvolgende tracks zijn akoestisch. Ook van deze uitgeklede versies is Driving In Style de meest aangename. De akoestische versie klinkt bovendien wat dreigender dan het opgepompte origineel. De vreselijk zoetsappige countryballad Sleep, dat op de bonusplaat een duet is met Jesper Binzer, blijft een vreemde eend in de bijt en had beter achterwege gelaten kunnen worden. Anders is dat met de afsluitende song Rock 'N' Roll Heaven. De track is minder zoet dan de ballad, maar wel vol gevoel, doorspekt met warme bluespartijen en heeft een zeer fijne groove.

Het nieuwe materiaal voelt aan als een ep met wat extra tracks en alternatieve versies die leuk zijn om eens beluisterd te hebben. Deze editie met bonusschijf is dan ook interessant voor zij die vorig jaar het prima album Heat Wave niet hebben opgepikt of voor de echte verzamelaar. Voor hen is deze deluxe versie ook verkrijgbaar in tig kleuren vinyl.

Tracklist:
CD1:
1. Loud And Alive
2. Dog From Hell
3. Back In '76
4. Into The Mud
5. Heat Wave
6. Sleep
7. Driving In Style
8. Free Ourselves
9. Mexico
10. Purple Sky
11. Ghosts
12. Somebody Love Me
13. Bad Habbits

CD2:
1. The Road Is Ours
2. Show Me What You Got
3. You Can't Handle Me
4. Driving In Style (Acoustic)
5. Dog From Hell (Acoustic)
6. Sleep (Acoustic Featuring Jesper Binzer)
7. Give Me Some Lights (Live)
8. Thunderours (Live)
9. Hellevator (Live)
10. Rock 'N' Roll Heaven (Featuring Dregen & Pontus Snibb)

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 18 mei 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]