Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Skyhammer - The Skyhammer
Jaar van release: 2021
Label: Eigen beheer

Skyhammer - The Skyhammer

The Skyhammer is de nieuwe ep van de Australische vijfmansformatie Skyhammer. De groep begon in 2011 en begeeft zich naar eigen zeggen op het pad van de traditionele metal met enkele progressieve, power- en thrashmetalinvloeden. Met dat traditionele valt het wel mee. Het kwintet klinkt vrij modern met een stevig en krachtig instrumentaal geluid. De productie is aardig, zeker voor een plaat die wordt uitgebracht in eigen beheer. De songkwaliteit is echter wisselend.

Dat ligt vooral aan enkele gezochte en geforceerde melodielijnen in de zang en het gitaarwerk. De openingstrack Beyond The Walls komt bijvoorbeeld maar moeilijk op gang en niet elke song weet de aandacht volledig vast te houden. Vooral op instrumentaal gebied spettert het her en der, maar echt grijpen doet de muziek slechts mondjesmaat. Bovendien komen niet alle uithalen van zanger Steve Labadi goed uit de verf en klinken deze soms onprettig.

Het indrukwekkende, rappe Chains Of Life heeft een lekkere, stevige swing tijdens de coupletten. Tegen het einde van de track is er wat afwisseling van het metalgeweld met een aangename, akoestische break. Ook tijdens de meeslepende titelsong laat het vijftal horen vooral op instrumentaal gebied flink wat in zijn mars te hebben. Aan de afsluitende Kenny Loggins-cover Danger Zone kan niemand zich een buil vallen en dat doet Skyhammer dan ook niet. Met lekker ruig gitaarwerk voorzien de mannen de jarentachtigklassieker van wat extra energie.

Als geheel valt de ep echter tegen met slechts enkele flarden grijpende muziek. Voor een schijf met daarop vier songs, een instrumentaal intro (Into The Chamber) en een cover is dat karig.

Tracklist:
1. Beyond The Walls
2. It Rises
3. Chains Of Life
4. Into The Chamber
5. The Skyhammer
6. Danger Zone (Kenny Loggins-cover)

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 28 februari 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]