Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

FFOOSS - My Life As A Teenage Wanker
Jaar van release: 2020
Label: White Russian Records

FFOOSS - My Life As A Teenage Wanker

Het artwork van de debuutep My Life As A Teenage Wanker intrigeert direct. Wat voor geluid gaat er schuil achter een plaat met als cover een huilend kind? Het blijkt een spannend allegaartje van fuzz en garage rock te zijn. Het Utrechtse duo Jannes (Bongloard) en Sophia (45ACIDBABIES) speelt lekkere, opzwepende rockmuziek die snel beklijft.

FFOOSS maakte eerder al indruk met de twee singles Sick Of Being 17. en Slayer, waarvan vooral de laatste een flinke opsteker is. Het rauwe, bewerkte gitaargeluid wringt heerlijk, terwijl de opzwepende ritmes en melodieŽn voor de broodnodige energie zorgen. De zestien minuten durende eerste ep klinkt minder ruw dan de singles, hoewel er hier ook ruimte is voor een flinke geluidsmuur tijdens de pakkende rocksongs.

Het is vooral het rappe werk waar het tweetal indruk mee maakt. Riesbodies bijvoorbeeld, en het enorm opgewekte Rocksong. Tijdens GTBT zijn er tussen de energieke coupletten en refreinen wat psychedelische invloeden te horen. Rocksong straalt een echte vrijheid-blijheid-mentaliteit uit. Dat laatste geldt voor de gehele ep. Het is een warme, chaotische uitnodiging tot het hebben van ongegeneerd plezier.

Tracklist:
1. Theme Song
2. Riesbodies
3. No Strings Attached
4. GTBT
5. Rocksong
6. Theme Song Reprise

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 27 februari 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]