Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2021

Grimgotts - Legends
Jaar van release: 2020
Label: Eigen beheer

Grimgotts - Legends

Het Britse Grimgotts rondt met de ep Legends de trilogie Tales, Sagas & Legends af. De gehele trilogie is in 2020 uitgekomen en de drie ep's vormen samen een langspeler. Hoewel de drie schijven overduidelijk van dezelfde makers zijn en voorzien zijn van dezelfde thema's (piraten en fantasierijke avonturen), is het lastig de drie schijven vol vrolijke, fantasievolle power metal in het straatje van Twilight Force en Memories Of Old als één geheel te beschouwen.

Legends klinkt bijzonder opgewekt (van het kaliber Freedom Call) en heeft een heldere en minder doffe productie dan de twee vorige ep's. Het piratenthema, dat zich vooral in veel keyboardtoeters en accordeonriedels uit, wordt nog sterker benadrukt dan op Sagas het geval is. Dat trok me destijds stukken minder en ook op Legends levert het niet al te inventieve songs op. The Boys Of Boone en Land Of Tomorrow zijn vermakelijk, maar blijven amper hangen. Dat komt mede door het gebrek aan spanning in de eendimensionaal vrolijk klinkende tracks.

Tijdens de ballade The Edge Of The World (To What Lies Beyond) is die spanning er wel meer, maar het duurt even voordat de track op gang komt en het vooral aardige instrumentale partijen krijgt (let maar eens op de drums). Pas bij de afsluiter Kinsman is er wat van de grootse heroïek te horen die het zo goed doet op de langspeler Dragons Of The Ages (2019). Tijdens deze track is er veel meer aandacht voor verhaal met een duidelijke muzikale spanningsboog. Zeker tijdens de diverse solo's, waarin het vooral drummer Mo Abdelgadir, toetsenist Fabio Garau en gitarist David Hills zijn die de show stelen, is er veel spanning en spektakel. De voorgaande songs zijn vermakelijk, maar het is dit soort afsluitende nummers dat overtuigt en beklijft.

De afsluitende ep klinkt productioneel beter dan de twee voorgaande, maar maakt op muzikaal gebied minder indruk. Bij elkaar is de trilogie een leuke verzameling van twaalf songs, maar het ontbreekt aan genoeg onderlinge samenhang om daadwerkelijk een geheel te vormen.

Tracklist:
1. The Boys Of Boone
2. Land Of Tomorrow
3. The Edge Of The World (To What Lies Beyond)
4. Kinsman

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 18 februari 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]