Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Anders Jivarp (Dark Tranquillity) - 51
  • Andrew Craighan (My Dying Bride) - 54
  • Andy Sneap (Sabbat) - 55
  • Daron Malakian (System Of A Down) - 49
  • Fredrik Åkesson (Opeth) - 52
  • Fredrik Hermansson (Pain Of Salvation) - 48
  • Jaska Raatikainen (Children Of Bodom) - 45
  • Martin Eric Ain (Celtic Frost)† - 57
  • Sal Abruscato (Life Of Agony) - 54

Vandaag overleden:
  • René Berg (Hanoi Rocks) - 2003
Review

Black Therapy - Echoes Of Dying Memories
Jaar van release: 2019
Label: Black Lion Records
Black Therapy - Echoes Of Dying Memories
Wie in deze donkere dagen geen genoeg kan krijgen van de melancholische klanken van Insomnium, Before The Dawn, Wolfheart, Omnium Gatherum en Be’lakor, doet er goed aan om ook eens het album Echoes Of Dying Memories van het Italiaanse Black Therapy op te snorren. De plaat van het uit Lazio afkomstige vijftal verscheen al in maart van vorig jaar, maar heeft het om onverklaarbare redenen nooit tot het Metalfan.nl-hoofdkwartier geschopt. Onbekend maakt onbemind, maar in dit geval zegt het gezegde meer over de labelsupport dan over de kwaliteit van dit album. Daar schort namelijk weinig aan.

Black Therapy opereert dus in de schaduw van zijn veelal Finse evenknieën. Desondanks is Echoes Of Dying Memories al het derde album van de band. Het is een schijf die zeker in de smaak zal vallen bij liefhebbers van bovengenoemde groepen. De melodieuze death metal van het gezelschap zit namelijk vol met smaakvolle, harmonieuze gitaarmelodieën en stemmige sfeerpaletten in de vorm van subtiel, akoestisch gitaarwerk. Frontman Giuseppe Di Giorgio beschikt bovendien over een lekker raspend stemgeluid dat niet al te gepolijst klinkt. Het agressieve randje geeft de muziek een zeer welkome, aanvullende ‘punch’ mee en voorkomt dat het geheel te zoetsappig of lieflijk klinkt.

Al in de heerlijk sombere openingstrack Phoenix Rising strooien gitaristen Andrea Mataloni en Davide Celletti met melodielijnen die een genot voor het oor zijn. Ideal is wat steviger en neigt naar ouderwetse, melodieuze death metal. Het titelnummer begint dan weer met uitgerekte doom/deathriffs die aan Draconian doen denken. Deze track ontpopt zich tot een van de hoogtepunten, waarin vooral Di Giorgio zich mag onderscheiden met gevarieerde grunts en langgerekte screams. Ook het krachtige, gevarieerde Burning Abyss maakt indruk. De track kan zich zelfs meten met het betere werk van Insomnium. Zo laveren de Italianen in het Scandinavische schemergebied tussen melancholische melodeath en smaakvol gebrachte, statige doom.

Met een speelduur van net drie kwartier is Echoes Of Dying Memories precies lang genoeg om het opgebouwde momentum vast te houden. In het afsluitende Ruins maakt Sami El Kadid (Adimiron) nog even zijn opwachting als gastzanger, maar Di Giorgio en co kunnen het prima op eigen houtje af. Echoes Of Dying Memories is een plaat die meer aandacht verdient dan deze tot nu toe heeft gekregen. Het is de perfecte muziek om de donkere, gure herfstdagen mee in te gaan.

Tracklist:
1. Phoenix Rising
2. Ideal
3. Echoes Of Dying Memories
4. Dreaming
5. Rejecting Me
6. The Winter Of Your Suffering
7. Burning Abyss
8. Scars
9. Ruins

Score: 84 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 28 november 2020

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.