Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Freedom Call - Live Invasion
Jaar van release: 2004
Label: SPV / Steamhammer Records
Freedom Call - Live Invasion
Na drie albums vonden de heren van Freedom Call het al tijd om een live-cd te gaan uitbrengen. Het is opgenomen tijdens de Eternity-tour van 2002 en als ik me het goed herrinner, stonden ze toen in het voorprogamma van Blind Guardian. Die band nam hun shows op voor hun vorig jaar verschenen live-album, dus denk ik dat Freedom Call de opname-apparatuur mocht lenen. En dat hebben ze dus gedaan.

Omdat ze ook maar gelijk dezelfde producer als Blind Guardian's live-cd hebbn gebruikt, is het live-geluid prima in orde. Ook belangrijk is dat alle albums prima vertegenwoordigd worden. Je kan wel merken dat Freedom Call slechts het voorprogramma was, want het publiek zingt de teksten niet me. Die kunnen dus nu mooi deze live-cd gaan kopen, want het is dus een prima introductie. De speelvreugde van de band straalt flink uit op de cd. Maar wat wil je, ze spelen ubervrolijke power metal. Ook speltechnisch is het allemaal in orde, zoals je van een metalband verwacht.

Ik zei al dat het een prima introductie is voor de mensen die de band niet kennen en ik was zo iemand. De muziek die ze spelen is dus power metal met alle cliché's die je van zo'n band verwacht. Drummer Dan Zimmermann speelt ook bij Gamma Ray en de band klinkt dan ook preciés als Gamma Ray. Originaliteit is ver te zoeken in de muziek. Deze band springt er dan ook niet uit bij andere cliché power metal bandjes. Ik persoonlijk houd er wel van en vooral de refreinen zijn erg pakkend en zo mee te zingen. Ze spelen dan wel onoriginele muziek, ze weten in ieder geval hoe ze het moeten brengen. Verrek, sommige nummers zijn best wel verslavend (Freedom Call, Rise Up, We Are One, Warriors).

Het is uiteindelijk een prima live-cd geworden. De band is echt niet baanbrekend, maar voor de fans van dit soort muziek is het wel weer genieten. Maar of ze nieuwe zieltjes kunnen winnen, ik denk het niet. De live-cd komt overigens ook nog met de Taragon EP, die ooit eens is uitgebracht in Japan. Er staan wat nieuwe nummers op, wat covers en een story-version van het nummer Tears Of Taragon. Die laatste is het normale nummer, maar na de solo's wordt er nog zo'n 3 minuten een verhaaltje verteld over het volk van Taragon. Omdat het met zo'n groot Duits accent verteld wordt, is het een beetje lachwekkend. De EP is er gratis bij en een hele aardige bonus.

Tracklist:
1. The Spell
2. We Are One
3. Freedom Call
4. Tears Of Taragon
5. The Quest
6. Heart Of The Rainbow
7. The Eyes Of The World
8. Metal Invasion
9. Land Of Light
10. Warriors
11. Shine On
12. Rise Up
13. Hymn To The Brave

Taragon EP (bonus disc):
1. Warriors Of Light
2. Dancing With Tears In My Eyes
3. Heart Of The Brave
4. Kingdome Come (EP version)
5. Tears Of Taragon (Story version)
6. Hiroshima
7. Dr. Stein

Score: 78 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 3 juni 2004

Koop dit album in

Meer Freedom Call:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Freedom Call - Live Invasion
Reactie van Een_Metalfan op 04-06-2004 om 09:49u
Score: 70 / 100

Ik vind dit dus wel een originele band. Het is 1 van de weinige bands die zo'n warm geluid geeft. De stem van de zanger vind ik zelf ook aardig uniek, een soort kinderlijke zang heeft die Chris. Zelf heb ik cd ook en hij is wel aardig, maar ik had liever mijn geld aan iets anders uitgegeven.

Freedom Call - Live Invasion
Reactie van Een_Metalfan op 06-06-2004 om 21:49u

Ik heb de CD (nog) niet, maar ik vond ze live op Wacken vorig jaar wel geweldig. Moet dit plaatje zeker hebben.