Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-12-2019

Helloween - The Dark Ride
Jaar van release: 2000
Label: Nuclear Blast Records
Helloween - The Dark Ride
Het viel me op dat er nog geen review van de laatste Helloween tussen stond hier. Nu is het zo dat die cd al ruim een jaar oud is maar okee, ik wou er toch nog wat woorden aan vuil maken.

Ik heb Helloween altijd als de Godfathers van de Power Metal beschouwd en vind hun Keeper Of The Seven Keys cd's echt geweldig. Nouja vorig jaar kwam dan The Dark Ride uit en sjah het redt het echt niet bij voorgenoemde cd's.

Het intro Beyond The Portal is een beetje overbodig maar geeft wel alvast de sfeer van de cd weer. Duister dus. Mr. Torture is een geweldig nummer dat gaat over telefoonsex. Heel goed uitgewerkt. All Over The Nations is een snel en lekker in het gehoor liggend nummer. Escalation 666 is een geweldig duister midtempo nummer en een van mijn persoonlijke favorieten.

Mirror Mirror is een beetje een flauw midtempo nummer met een vreemde tekst, geschreven door Andi Deris en ik kan niet echt de lucht inspringen van zijn songwriting capaciteiten want de andere nummers van het album die hij geschreven heeft; I Live For Your Pain, We Damn The Night, Immortal kunnen mij niet echt bekoren. Behalve dan If I Could Fly dat echt een geweldig piano intro heeft en een lekker pakkend refrein.
Dan Hebben we Salvation en The Dark Ride nog en deze twee zijn toch wel de beste songs van het album. Vooral het titelnummer heeft een echt hele goede opbouw en is een super live nummer.

Verder staat er op de Japanse versie nog een nummer dat heet Madness of The Crowds en ik snap niet dat dat nummer niet op de gewone cd staat. Het is een van de ruigste en snelste nummer die Helloween geschreven heeft en ik vind het een geweldige song. Maar okee ik beslis daar niet over natuurlijk.

Inmiddels zijn trouwens de drummer Uli Kusch (Vervangen door Mark Cross ex- Metalium) en de gitarist Roland Grapow (nog niet vervangen) uit de band gestapt. En aangezien dat twee hele belangrijke songwriters waren vrees ik een beetje voor de toekomst van de band. Maar dat zien we wel als de volgende cd uitkomt

Tracklist:

  1. Beyond The Portal
  2. Mr. Torture
  3. All Over The Nations
  4. Escalation 666
  5. Mirror Mirror
  6. If I Could Fly
  7. Salvation
  8. The Departed (Sun Is Going Down)
  9. Live For Your Pain
  10. We Damn The Night
  11. Immortal
  12. The Dark Ride
  13. The Madness Of The Crowds (Japanese Bonus Track)

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 80 / 100

Reviewer: Metalian-Diablo
Toegevoegd: 27 oktober 2001

Koop dit album in

Meer Helloween:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Helloween - The Dark Ride
Reactie van een op 27-10-2001 om 21:46u
Score: 100 / 100

Goede review. Ik vond de cd in het begin een beetje tegenvallen. De nummers waren wat simpeler dan voorheen met wat minder lange instrumentale stukken. Maar het is voor mij een echte groeicd, want ik vind 'm nu erg goed. Je bent veregeten te vertellen dat het geluid gewoon perfect is. Charlie Bauerfield en Roy Z blijken een goed team. Vrees niet voor de volgende cd. Michael Weikath wil weer meer richting de oude Helloween-sound. Dus weer meer snelle songs (veel van Weiki hoop ik) zoals al op The Dark Ride te vinden zijn (All Over The Nations, Salvation, We Damn The Night). Ik kijk er alvast naar uit.

Helloween - The Dark Ride
Reactie van Forostar op 06-11-2001 om 21:36u
Score: 80 / 100

Ik vond Weiki's bijdragen de slechtse van The Dark Ride. We Damn The Night vind ik de beste van de drie die je net opnoemt, maar als ik het goed heb is die nou net niet van Weiki, maar van Deris, toch?

Helloween - The Dark Ride
Reactie van Helloween__fan op 24-03-2002 om 03:58u
Score: 90 / 100

Overal mee eens. 't Is ook zonde dat ze de song "Deliver Us From Temptation" als b-side hebben gebruikt. Hadden ze "All over the Nations" eraf kunnen laten.

Helloween - The Dark Ride
Reactie van Een_Metalfan op 12-03-2003 om 13:22u
Score: 99 / 100

Ik denk dat deze cd de ultieme powermetal album is. Deze cd is zo verdomd uitgebalanceerd: iedereen die van metal houdt vind hier wat van zijn gading. Ik kijk er ook echt van op dat hij zo slecht heeft verkocht! Ik bedoel: muzikale vakmanschap gecombineerd met jarenlange ervaring met metal! Wat wil je nog meer. Luister alleen al naar de slagpartijen van 'Escalation 666', de perfecte uitbouw van een gitaarsolo in 'the Dark Ride', drumpartijen in 'departed sun': klasse klasse klasse. Ik begrijp ook eigenlijk het succes van een Hammerfall niet: het is een vereenvoudigde versie van Helloween die je na twee keer horen wel weer zat bent omdat het zo enorm cliché is. Helloween daarentegen brengt met deze cd een nieuwe draai aan powermetal die echt verfrissend is. Er is een metal cd die deze cd heeft kunnen overtreffen en dat is de laatste cd van Masterplan. Ben daarom ook heel erg benieuwd hoe Helloweens nieuwe cd zal zijn, ik hoop nog beter, maar dat zal wel teveel van het goede zijn. Om af te sluiten: koop deze cd! Je zal gewoon niet teleurgesteld worden!

Helloween - The Dark Ride
Reactie van ??? op 27-09-2004 om 20:25u
Score: 100 / 100

vind if "if could fly" een van de beste nummers dat er gemaakt zijn samen met: a handfull of pain, i can, hey lord! (allebei van "better than raw".

Helloween - The Dark Ride
Reactie van Sner op 15-12-2004 om 11:47u
Score: 90 / 100

Zeer nette cd dit. Het is pas mijn eerste cd die ik van Helloween luister, maar ik zal eens even gaan graven in hun discografie. Ik snap wel dat iedereen If I Could Fly zo fantastisch vindt, vond ik namelijk ook, maar het is wel een nummer dat snel saai wordt. Mr Torture is ook zo'n nummer, in het begin super maar al vrij snel standaard. De beste nummers vind ik We Damn The Night, Salvation, The Dark Ride (waarom maar twee keer dat refrein :(...) en The Departed Sun Is Going Down. Maar goed, ik vind deze dus zeker wel een aanrader voor mensen die van melodieuze power metal houden.

Helloween - The Dark Ride
Reactie van Hooks in Vincent op 08-05-2006 om 16:19u
Score: 95 / 100

Een zeer goede en duistere plaat, als je van Andi's Stem houdt is het geen miskoop

Helloween - The Dark Ride
Reactie van alek vidakovic op 23-05-2006 om 14:17u
Score: 100 / 100

metalfan drak ride nummber cd supercool cd single

Helloween - The Dark Ride
Reactie van satyr op 01-03-2007 om 12:29u
Score: 80 / 100

ik heb enkel dit werk van hun samen met beter than raw en hun nieuwste werken en moet zeggen dat dit wel het minste allbum is van hun latere werken