Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-01-2021

The Obsessed - Live At Big Dipper
Jaar van release: 2020
Label: Blues Funeral Recordings

The Obsessed - Live At Big Dipper

Wino behoeft geen enkele introductie. Sinds zijn gedwongen vertrek bij Saint Vitus eind 2014 heeft hij The Obsessed, waarvan hij de enige contante factor is, weer tot leven gewekt. Na het prima studio-album Sacred uit 2017 is er nu een live-album met daarop een opname van 29 april 1983.

Volgens de bijgeleverde informatie is het een magische show, die het ondanks de slechte geluidskwaliteit verdient om uitgebracht te worden. Die magie is echter amper te horen. Een gemiddelde bootleg uit die periode klinkt beter. Een marteling voor uw oren is een betere omschrijving, zeker als je geen bootlegs gewend bent. Gelukkig duurt de opname amper 35 minuten, maar zelfs dat is amper vol te houden. De laatste vier nummers zijn teruggevonden demo-opnamen, eveneens uit de beginjaren van The Obsessed. De punkinvloeden zijn duidelijk hoorbaar, hoewel hoorbaar ook hier tamelijk relatief is. Geen constante geluidskwaliteit, een dof geluid en duidelijke sporen van sleet op de tape waarvan de opname afkomstig is.

Buiten wellicht enkele blinde volgers en die ene Wino-adept in Hattem, die inmiddels al gewaarschuwd is met betrekking tot de slechte geluidskwaliteit, die alles zullen aanschaffen waar Wino bij betrokken is, is dit een product om vooral niet aan te schaffen. Alle mooie verhaaltjes in de bijgeleverde info ten spijt, is het schandalig dat dit als een volwaardig product is uitgebracht. The Obsessed onwaardig! Wie dit koopt is gek.

Tracklist:
1. Lifer City
2. Field Of Hours
3. Iron And Stone
4. Endless Circles
5. Leather Nuns
6. Decimation
7. Freedom
8. Mental Kingdom
9. Failsafe
10. Kill Ugly Naked
11. A World Apart
12. Higher Power
13. Neatz Brigade

Reviewer: Vitus-Frank
Toegevoegd: 6 oktober 2020

Koop dit album in

Meer The Obsessed:

[ Terug naar de Album Reviews ]