Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2020

Together To The Stars - As We Wither
Jaar van release: 2020
Label: Northern Silence Productions
Together To The Stars - As We Wither
Hoewel post-black als genre – of beter gezegd als vergaarbak – nogal verzadigd en uitgemolken is, blijft er nog steeds een bijzondere kracht en emotie van de muziek uitgaan als de uitvoering goed is. Together To The Stars is een band die de combinatie van rustiek postrockgetokkel, sombere melodielijnen, hartverscheurende tremoloriffs en bezeten gekrijs over zelfhaat en sociale angst als geen ander in de vingers heeft. Het tweetal David Steinmarck (alle instrumenten) en Franco Fuentes (zang) debuteerde vorig jaar al verdienstelijk met An Oblivion Above. Slechts één jaar later verschijnt de opvolger As We Wither via Northern Silence Productions. Dan weet je als band over het algemeen dat je op de goede weg bent.

Together To The Stars klinkt als een combinatie van Harakiri For The Sky, Alcest en Heretoir. Het is een fantastische mix, die bovendien verpakt wordt in zes ijzersterke nummers. Geen ellenlang, akoestisch gefröbel of monotoon geruis, maar prachtige composities met kop en staart. Opener Respire speelt al direct op de traanklieren met gevoelig, emotioneel gitaarwerk en gepassioneerde uithalen van Fuentes. Bioluminescence raakt nog diepere snaren dankzij de combinatie van subtiel, akoestisch gitaarwerk en uit de tenen komende screams. Het is de track met de meest nadrukkelijke Harakiri For The Sky-vibe. Wie bekend is met het materiaal van de Oostenrijkers zal het compliment herkennen.

Met het ruim tien minuten durende Wither – het langste nummer op het album – bewijst de band bovendien ook met uitgestrektere composities uit de voeten te kunnen. De track culmineert in een kippenvel opwekkende postrockriff. Als Mono black metal zou maken, zou het ongeveer zo klinken! Opmerkelijk is ook de wisseling tussen Zweedse en Engelse teksten halverwege. Forgotten Tongue is het mooiste nummer van het album. De track staat vol met prachtig, melodieus gitaarwerk waar de tristesse en weltschmerz van afdruipen. Zo heeft ieder nummer op As We Wither wel iets bijzonders.

Waar veel bands in dit genre moeite hebben om coherente composities te schrijven, steekt Together To The Stars fier boven het maaiveld uit. As We Wither is een album dat bij iedere Alcest-fanaat in de kast zou moeten staan. Kommer en kwel verpakt in muzikale majestueusiteit!

Tracklist:
1. Respire
2. Bioluminescence
3. Wither
4. Forgotten Tongue
5. Som Hängandes Från Världen
6. Endeavour

Score: 85 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 29 juni 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]