Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Jorn - Heavy Rock Radio II - Executing The Classics
Jaar van release: 2020
Label: Frontiers Records
Jorn - Heavy Rock Radio II - Executing The Classics
Van de Noorse zanger Jorn is meermaals gezegd dat hij met zijn gouden stemgeluid zelfs nog een telefoonboek zou kunnen inzingen. Hoewel de blonde rocker gelukkig nog niet zó ver is gegaan, bestaat zijn carrière zeker niet alleen uit eigen composities. Zo heeft hij inmiddels een aardige reeks cover-albums uitgebracht. Na Unlocking The Past (2007), Dio (2010) en Heavy Rock Radio (2016) brengt Jorn alweer zijn vierde langspeler vol covers uit. Heavy Rock Radio II - Executing The Classics grijpt – zoals de titel al doet vermoeden – terug op de klassieke hardrock waarmee de zanger is opgegroeid. Het resultaat is als een uurtje Arrow Classic Rock.

Voor de liefhebbers van op traditionele leest geschoeide hardrock zal deze plaat dan ook een feest van herkenning zijn, ook al zijn de muzikale invloeden van Jorn beduidend breder dan louter hardrock en heavy metal. Zo behoren de covers van Bryan Adams (Lonely Nights), Eagles-drummer en zanger Don Henley (New York Minute) en Manfred Mann's Earth Band (het verrassende Quinn The Eskimo (The Mighty Quinn)) tot de beste tracks op het album. Vooral de Bryan Adams-cover past perfect bij het fantastische stemgeluid van de zanger. Het refrein wordt met veel gevoel gebracht, terwijl de uithalen moeiteloos in hun grootsheid zijn. Kippenvel gegarandeerd!

Andere covers liggen meer voor de hand. Zo zal het niemand verbazen dat Jorn muzikale helden als Dio (Mystery), Santana (Love), Foreigner (Nightlife) en Deep Purple (Bad Attitude) vereert. De uitvoering is tot in de puntjes verzorgd. Niet alleen qua vocale performance overigens. Ook het gitaarwerk, waarvoor Jorn een heel scala aan gastmuzikanten heeft opgetrommeld, is om de vingers bij af te likken. De tracks worden met een smeuïg, gesuikerd classicrockgeluid gebracht dat zelfs bij de grootste azijnzeiker een glimlach zal weten te ontlokken. Zeker het opzwepende Nightlife mag genoemd worden. Met een lekker, pompend refrein en een fijne solo van Trond Holter (waarmee Jorn al samenwerkte op Dracula: Swing Of Death en Vlad The Impaler) behoort dit nummer tot een van de hoogtepunten van het album.

Natuurlijk is het risico van een coveralbum gelegen in een gevoel van overbodigheid. Want waarom niet simpelweg de originele tracks erbij pakken? Toch zou het te makkelijk zijn om Heavy Rock Radio II - Executing The Classics daarom af te schrijven. Jorn weet de nummers vaak een eigen sound mee te geven, die duidelijk afwijkt van het origineel. De uitvoering is simpelweg uitstekend. Het gitaarwerk is geweldig en de theatrale zang van Jorn is krachtig als altijd. Bovendien straalt het spelplezier van de plaat af. Zo blijkt het album toch een prima stukje entertainment te zijn. Zie het als een jukebox vol klassiekers, gebracht met liefde en vakmanschap.

Tracklist:
1. Lonely Nights (Bryan Adams Cover)
2. Winning (Russ Ballard Cover)
3. New York Minute (Don Henley Cover)
4. Needles And Pins (The Searchers Cover)
5. Love (Santana Cover)
6. I Do Believe In You (Pages Cover)
7. Nightlife (Foreigner Cover)
8. Bad Attitude (Deep Purple Cover)
9. Quinn The Eskimo (The Mighty Quinn) (Manfred Mann's Earth Band Cover)
10. Mystery (Dio Cover)
11. The Rhythm Of The Heat (Peter Gabriel Cover)

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 6 april 2020

Koop dit album in

Meer Jorn:

[ Terug naar de Album Reviews ]