Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Godthrymm - Reflections
Jaar van release: 2020
Label: Profound Lore Records

Godthrymm - Reflections

De verwachtingen rondom Godthrymm blijven hooggespannen voor de liefhebbers van doom metal. Met bandleden die een verleden hebben in My Dying Bride, Anathema en Solstice is dat wel te verklaren. De beginperiode was wat onrustig voor de band, waarbij er eerst sprake was van twee gitaristen en twee keer een vervanging van de bassist. Dat zorgde er wellicht voor dat de debuut-ep A Grand Reclamation niet direct een verpletterende indruk wist achter te laten, mede door het wat teleurstellende geluid en de matige zang van Hamish Glencross.

De tweede ep Dead In The Studio, die live werd opgenomen, wist het grote publiek niet te bereiken. Je kan het eigenlijk meer als een demo betitelen. Met het aantrekken van de door de wol geverfde bassist Sasquatch Bob Crolla heeft Godthrymm een kwaliteitsimpuls gekregen en het besluit om als drietal door te gaan lijkt een verstandige keuze.

Om die eerdergenoemde spanning alvast weg te nemen, die verwachtingen worden meer dan behoorlijk ingelost. Het eerste pluspunt is de veelal aangepaste manier van zingen van Hamish. Vorig jaar op het podium van Little Devil wist hij te vertellen dat hij geen zanger is maar iemand die zingt. U proeft het verschil? Op dit album klinkt hij min of meer als Nick Holmes van Paradise Lost, ten tijde van Icon. Dat kunnen we gerust een slimme zet noemen. Slechts in de nieuwe versie van A Grand Reclamation, nu The Grand Reclamation genaamd, zingt hij met zijn normale stem. De subtiele wijziging van de titel is terecht, want deze versie doet het origineel verbleken, al was het alleen maar vanwege het betere totaalgeluid van dit album.

De vergelijking met Paradise Lost is al gevallen, muzikaal schurkt de band er af en toe ook lekker tegenaan. Dat merk je vooral aan de mooie leadgitaarpartijen. De aanvullende zang van Catherine Glencross (inderdaad, de vrouw van) doet dat ook. Denkt u maar aan het album Gothic. Hoogtepunt van dit album is het langzame Cursed Are The Many, dat voor de verandering een Saint Vitus-achtig gevoel geeft. Het instrumentale Chasmic Sorrows, dat niet al te veel indruk achterlaat, sluit Reflections af.

Op het slotnummer na is Reflections een ijzersterke doomplaat. De liefde en oprechtheid voor doom metal is voelbaar en zo hoort het ook te zijn. Grote kans dat dit album in veel jaarlijstjes voor zal komen bij de doomliefhebbers.

Tracklist:
1. Monsters Lurk Herein
2. Among The Exalted
3. The Sea As My Grave
4. We Are The Dead
5. The Light Of You
6. The Grand Reclamation
7. Cursed Are The Many
8. Chasmic Sorrows

Score: 87 / 100

Reviewer: Vitus-Frank
Toegevoegd: 4 maart 2020

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.