Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Shadow Witch - Under The Shadow Of A Witch
Jaar van release: 2020
Label: Argonauta Records

Shadow Witch - Under The Shadow Of A Witch

Het uit Kingston (New York) afkomstige Shadow Witch mag dan een niet bijster originele bandnaam hebben, de groep is in de stoner/doomscene één van de meest interessante nieuwkomers. In 2016 komt de band al prima voor de dag met zijn debuut Sun Killer. Op de daarop volgende langspeler Disciples Of The Crow weet Shadow Witch zijn sound uit te bouwen en te verbeteren. Dit jaar komen de Amerikanen weer met een nieuwe plaat. Op Under The Shadow Of A Witch zet de band de stijgende lijn voort.

Shadow Witch klinkt anno 2020 weer net iets volwassener en professioneler dan voorheen zonder daarbij iets van venijn in te leveren. Sterker nog, de songs klinken bij vlagen harder en de band klinkt bozer. Jeremy Hall bewijst dat hij een uitstekende gitarist is. Hij tovert een aantal zware sludgeriffs uit zijn mouwen en flirt soms met thrashy gitaarsolo’s. In Spearfinger, Wolf Along The Sheep en Shifter is Shadow Witch dan ook in zijn meest directe vorm te horen.

Ook zanger Earl Walker Lundy heeft een belangrijk aandeel in het succes van de muziek van de New Yorkers. In de stoner/doomscene is een goede zanger niet altijd vanzelfsprekend, maar Shadow Witch heeft met Lundy een uitstekende frontman in de gelederen die de nummers naar een hoger niveau brengt. Net zoals op de vorige platen verzorgt hij zijn vocalen goed. Op deze plaat maakt hij weer gebruik van meerstemmige vocalen en vervormende zang-effecten. Bovendien weet hij veel gevoel aan zijn stemgeluid mee te geven. Demon’s Hook en Saint Magdalaine zijn daar prima voorbeelden van.

Under The Shadow Of A Witch is een album dat inzinktijd nodig heeft. Niet vanwege de complexiteit van de muziek, maar vooral om het gevoel van de songs goed te bevatten. De aanhouder wint hier. Na een aantal neutrale luisterbeurten valt alles namelijk op zijn plek en heb je een lekker, verslavend plaatje te pakken.

Tracklist:
1. Spearfinger
2. Demon's Hook
3. Wolf Among The Sheep
4. Witches Of Aendor
5. Shifter
6. Saint Magdalene
7. 6 x 6
8. Sour
9. Fountain

Score: 83 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 29 februari 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]