Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-10-2020

VA Rocks - I Love VA Rocks
Jaar van release: 2019
Label: Metalville Records

VA Rocks - I Love VA Rocks

De Zweedse all-girlband VA Rocks brengt onder de zelfbevestigende titel I Love VA Rocks zijn tweede album uit. Het volgt op het aardige Pull No Punches dat in 2016 het levenslicht zag. Het trio maakt pakkende rock-'n-roll in de stijl van Girlschool, AC/DC en The Ramones en kan dan ook vergeleken worden met modernere namen in het genre zoals Danko Jones en het eveneens Zweedse Thundermother.

Het album opent met een flauwe intro, waarin de meiden geen tijd claimen te hebben voor 'bullshit'. Deze anderhalve minuut had dan ook achterwege kunnen blijven. Het echte werk begint met het lekker snelle No More Fucks To Give. De dames weten van wanten met pakkende riffs, stevige hooks en een lekker bekkend refrein. Naar originaliteit is het goed zoeken, maar daar gaat het VA Rocks dan ook niet om. Op Pull No Punches liet het drietal al horen degelijke pretrock te kunnen maken en op I Love VA Rocks doet het trio dat nogmaals.

De catchy rocksongs volgen elkaar in rap tempo op. Hier en daar is het wel erg cliché, zoals de voor een rockmusical geschikte track Gonna Get You of het Ramones-achtige Hit The Road. Daar staat tegenover dat alles aardig is ingespeeld met lekker gitaar- en baswerk en de nodige solo's en dat de songs simpelweg leuk zijn. De vrolijkheid en het enthousiasme spatten ervan af. Echt grote verrassingen zoals het duet Bluesman van het debuut blijven op deze tweede schijf uit. Daar staat tegenover dat dit nieuwe album qua niveau consistenter is. Aan het einde van deze feestplaat is er nog ruimte voor een serieuze noot in de vorm van de country-achtige ballad Never In A Million Years. Aardig, maar de dames moeten het echt hebben van hun prima uptempo tracks.

Tracklist:
1. NMFTG Intro
2. No More Fucks To Give
3. The Code Of The Road
4. Gonna Get You
5. Woman
6. Rebel Blood
7. Hit The Road
8. Romeo And Juliet
9. Here Comes Trouble
10. Never In A Million Years

Score: 73 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 2 januari 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]