Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2020

Mars Red Sky - The Task Eternal
Jaar van release: 2019
Label: Listenable Records

Mars Red Sky - The Task Eternal

Het Franse Mars Red Sky heeft een prima reputatie opgebouwd in de psych/stoner/doom-scene. Op de eerste drie albums laat het drietal onder leiding van Julien Pras flink wat progressie horen. De groep blinkt vooral uit in het op een geslaagde manier naadloos integreren van trage en zompige gitaarriffs in zijn psychedelisch getinte basisgeluid.

Ook op de nieuwste plaat The Task Eternal klinken de riffs weer heerlijk stroperig. Het ronkende gitaargeluid vormt een opvallende en geslaagde combinatie met Julian Pras’ cleane en poeslieve vocalen. Dit laatste zal een struikelblok blijven voor sommige luisteraars, maar het is juist één van de charmes van Mars Red Sky. Op de nieuwe langspeler valt het vooral op dat de melodielijnen pakkender dan voorheen zijn. Zo hebben Collector en Crazy Earth een uitstekend refrein dat je al gauw meezingt.

Op The Task Eternal heeft de psychedelische rock wat terrein gewonnen. Vooral de Pink Floyd-invloeden komen nadrukkelijker naar voren in de composities, die bovengemiddeld lang zijn. Buiten dat ligt deze plaat vooral in het verlengde van Apex III - Praise For The Burning Soul. De songs zijn echter net wat minder sterk. Ondanks dat The Proving Ground, Collector, Crazy Hearth en Soldier On in de toekomst ongetwijfeld fanfavorieten gaan worden, lijkt het overige songmateriaal wat te veel op elkaar.

Tracklist:
1. The Proving Grounds
2. Collector
3. Recast
4. Reacts
5. Crazy Hearth
6. Hollow King
7. Soldier On
8. A Far Cry

Score: 75 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 17 december 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]