Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-11-2019

Petbrick - I
Jaar van release: 2019
Label: Rocket Recordings
Petbrick - I
Wanneer Igor Cavalera niet de hort op gaat met zijn broer Max maakt hij muziek die wij hier normaliter niet bespreken. Zo vormt hij samen met zijn vrouw het dj-duo Mixhell en maakt hij onderdeel uit van het Belgische Soulwax. Zijn nieuwe project Petbrick is een samenwerking met Wayne Adams, die zijn sporen verdiende met Big Lad en Death Pedals. De heren zelf omschrijven het als afschuwelijke herrie.

Dit duidt erop dat de muziek op I behoorlijk ondefinieerbaar is en dat is eigenlijk ook de beste omschrijving van wat Petbrick laat horen. Om toch een beetje een idee te krijgen van wat je op deze plaat mag verwachten, moet je denken aan een mengeling van hardcore punk, grindcore, breakcore en gabber. Dit kan alleen maar een plaat opleveren bestaande uit een ondoordringbare muur van geluid die op muzikaal gebied alle kanten op schiet. En dat is dan ook zeker het geval.

Het is geen makkelijke muziek, maar bij tijd en wijlen wel interessant en sfeervol. Zo doen opener Horse en Roadkill Ruby denken aan een opgevoerde versie van Ministry en maakt de aanwezigheid van Intregrity-vocalist Dwid Hellion het nummer Some Semblance Of A Story tot een waanzinnige eruptie van furie en bezetenheid.

Maar toch zal je onderaan deze recensie geen cijfer vinden. Hoewel invloeden van hardcore, grindcore en industrial wel degelijk hoorbaar aanwezig zijn, is Petbrick op muzikaal gebied simpelweg te ver verwijderd van metal, (hardcore) punk of aanverwante genres. Nu zijn er meer bands en artiesten die soortgelijke stijlen combineren en hierdoor zich in een soort grensgebied bevinden. Denk bijvoorbeeld aan Igorrr (die overigens niks te maken heeft met deze Igor), die vorig jaar nog op FortaRock stond. In datzelfde grensgebied is Petbrick echter niet te vinden.

Hierdoor is het gewoonweg niet mogelijk om als metalrecensent dit album objectief te kunnen beoordelen. Mocht je als muzikale veelvraat uit de voeten kunnen met alle bovenstaande genoemde (sub)genres, geef dan I eens een draai om te horen wat de heren te bieden hebben. Behoor je niet tot deze groep, dan kan je dit album gerust links laten liggen.

Tracklist:
1. Horse
2. Radiation Facial (met Dylan Walker)
3. Guacamole Handshake
4. Roadkill Ruby
5. Sect
6. Gringolicker (met Mutado Pintado)
7. Coming (met Laima Leyton)
8. Jesus Dropkick
9. Some Sembalance Of A Story (met Dwid Hellion)
10. Dr. Blair

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 1 november 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]