Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Lindsay Schoolcraft - Martyr
Jaar van release: 2019
Label: Eigen Beheer

Lindsay Schoolcraft - Martyr

Steeds meer zangeressen van metalbands maken solo-albums. Zo ook Lindsay Schoolcraft. Bij veruit de meeste lezers is ze bekend als toetseniste en zangeres van Cradle Of Filth. Maar de Canadese verzorgde ook nog de vocalen bij Daedalean Complex en The Astroplex en vormt met Xenoyr van Ne Obliviscaris een duo in Antiqva. Ze vond ondanks al die activiteiten tijd om haar debuutalbum te schrijven en op te nemen. Dat deed ze samen met de van Evanescence bekende drummer Rocky Gray, die van 2002 tot 2007 deel uitmaakte van de line-up van de rockband rond Amy Lee.

Het solomateriaal doet, mede door de bijdragen van Gray, sterk denken aan het Evanescence van begin deze eeuw. Verwacht dus stevige Amerikaanse rock met spierballenriffs, een krachtige en solide ritmesectie, een donker sfeertje (gecreëerd door elektronica en keyboardsoundscapes) en de melodieuze rockstem van Schoolcraft.

Het niveau van de songs is degelijk. De tracks luisteren lekker weg, maar blijven niet makkelijk hangen. Savior en Where I Fall zijn lichte uitschieters in positieve zin. Schoolcraft komt het beste tot haar recht op de momenten dat het er rustig aan toegaat, zoals aan het begin van het bombastische Stranger, het atmosferische Where I Fall en de zeer persoonlijke ballad Blood From A Stone. Op die momenten zit er meer emotie in haar zangstem.

Op andere momenten mist juist dat gevoel. Het is een keurig geproduceerd album. Misschien wel iets te keurig, waardoor op sommige momenten zang en instrumentatie wat los van elkaar zijn komen te staan. Martyr is dan ook geen topproduct, maar een aangename collectie songs die voldoende afwisseling biedt. Van het instrumentale, filmische Dawn tot het deels stevige, deels Lacuna Coil-achtige See The Light, met grunts van Xenoyr. Van de pianoballad My Way Without You tot een The Birthday Massacre-achtige, aardige cover van Lullaby van The Cure. Al met al een redelijk solodebuut.

Tracklist:
1. Savior
2. Dangerous Game
3. Stranger
4. Into The Night
5. Blood From A Stone
6. Dawn
7. Remember
8. See The Light
9. Where I Fall
10. My Way Without You
11. Lullaby (The Cure-cover)

Score: 73 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 18 oktober 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]