Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Aeons of Old - Nemesis
Jaar van release: 2004
Label: Eigen Beheer
Aeons of Old - Nemesis
Sinds de oprichting in 1998 komt deze Belgische band op de proppen met alweer de derde demo.
Ze bieden de luisteraar 3 melodieuze black/death metal nummers met een totale speelduur van ongeveer 11 minuten. Dat is misschien wat kort, maar bij deze band is het haast te lang. Want echt sterk zijn de drie nummers niet.

De band opent met het nummer Howl of Despair, een prima titel, want de arme ziel die hier naar luistert zou zo uit verschrikking en wanhoop het raam uit springen. De band maakt gebruik van een drumcomputer en dat is te horen ook, constant een vervelend ritme dat nauwelijks verandert. De zang is niet al te sterk, de krijsjes klinken nogal kinderlijk en de kracht ontbreekt. De grunt is op zich te doen, maar ligt niet erg lekker in het gehoor.
Het enige waar ik wel over te spreken ben, zijn de pakkende gitaarlijnen. Origineel zijn ze allerminst (overduidelijk beïnvloed door Gothenburg Death Metal) maar op zich klinken de riffjes best lekker. Hoogstaand is het niet, maar bij een demo is dat ook nog niet nodig.

Het tweede nummer ; The Outsider opent een stukje sneller en al gauw erger ik me weer aan het lelijke drumgeluid. Daar doorheen luisteren is haast onmogelijk en als het je lukt dan ontdek je een nogal kale soort muziek, de muziek klinkt vrij leeg en ondanks de aardige gitaarriedeltjes is de kwaliteit beneden peil. Natuurlijk is het een demo, maar deze band heeft echt nog een lange weg te gaan, wil het wat gaan voorstellen. Vervang in ieder geval die drumcomputer door een echte drummer en het geheel zal al een stuk krachtiger overkomen.

De afsluiter Dreamwork lijdt wel aan het zelfde euvel als de voorgangers, maar op zich is dit nummer nog niet eens zo slecht. Het klinkt allemaal net wat krachtiger en het gitaarwerk is ook wat zwaarder. De potentie is aanwezig in de band, maar er zijn gewoon nog een aantal minpunten die men weg moet werken.
Het leuke van deze bandjes is dat je ze ook echt hoort groeien per release. Of dat bij deze band ook zo is, weet ik nog niet, maar met een betere productie en een echte drummer zou er best eens iets aardigs uit kunnen komen.

Helaas is dit werkstukje nog onder de middelmaat met enkele aardige momenten, maar wie weet wat de toekomst brengt. Ik ben alvast benieuwd..

Tracklist
1. Howl of Despair
2. The Outsider
3. Dreamwork

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 5 mei 2004

[ Terug naar de Album Reviews ]