Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Beyond The Black - Heart Of The Hurricane - Black Edition
Jaar van release: 2019
Label: Napalm Records
Beyond The Black - Heart Of The Hurricane - Black Edition
Op 1 november komt Beyond The Black naar Nederland voor een optreden in Metropool te Enschede. De popmetalformatie zal daar Heart Of The Hurricane promoten. Dat is het derde album van de Duitse groep rond zangeres Jennifer Haben. Het is vorig jaar reeds uitgebracht door Napalm Records, maar nu is er de zogenaamde Black Edition.

Dat is een dubbel-cd met op disc 1 Heart Of The Hurricane in zijn geheel, inclusief twee eerder uitgebrachte bonussongs. Extra zijn de drie nieuwe nummers die nog niet eerder zijn uitgebracht. Grote verrassingen hoef je niet te verwachten. Het grootste verschil is dat het gitaargeluid wat zwaarder is en prominenter in de mix staat, maar uiteraard is het de zang van Jennifer die centraal staat.

Spiderweb Of Eyes stampt lekker ongecompliceerd door. We Will Find A Way lijkt in eerste instantie een pianoballad, maar na een halve minuut valt de metal-instrumentatie in. Instrumentaal is deze track dynamischer dan zijn voorganger vanwege het filmische keyboardwerk, de heavy riffs en de gitaarharmonieën. De zang bestaat in fases uit meerdere lagen, hetgeen bijna een soul-effect geeft. Van de drie nieuwe songs is dit de meest interessante compositie. Het rockende Still Breathing zit qua stijl tussen de andere twee in en heeft een sterk refrein.

Disc 2 is een collectie met de beste songs van Lost In Forever (2015) en Songs Of Love And Death (2016). Dat zijn de eerste twee full-lengths, die overigens nu ook buiten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland in fysiek formaat uitgebracht zijn door Napalm Records. Vermeldenswaardig is dat Forget My Name in een heropgenomen versie op deze best-of-cd staat. Ook hieraan valt op dat de gitaarpartijen nadrukkelijker in de mix staan. Bovendien bevat deze wat extra gitaarriedels (overgang naar het couplet) of is er juist een lead weggehaald (in het couplet, dat helderder tokkels bevat). De solo’s zijn veranderd en het geheel is mooier afgewerkt. Aan de opzet van de compositie is overigens niets veranderd.

Wat dat betreft blijft alles bij het oude. Beyond The Black houdt vast aan zijn formule, ook in de nieuwe songs. Fans hoeven dus niet te vrezen dat de groep, die zowel geliefd als gehaat is, anders is gaan klinken. Er zijn wat nuanceverschillen, maar verder blijft het bij mierzoete symfonische pop metal. Vind je dat mooi en ken je de band nog niet, dan is dit zeker een release voor jou.

Tracklist:
CD1:
1. Hysteria
2. Heart Of The Hurricane
3. Through The Mirror
4. Million Lightyears
5. Song For The Godless
6. Escape From The Earth
7. Beneath A Blackened Sky
8. Fairytale Of Doom
9. My God Is Dead
10. Dear Death
11. Scream For Me
12. Freedom
13. Breeze
14. Echo From The Past
15. Parade
16. Spiderweb Of Eyes*
17. We Will Find A Way*
18. Still Breathing*

CD2:
1. In The Shadows
2. Lost In Forever
3. When Angels Fall
4. Beautiful Lies
5. Songs Of Love And Death
6. Hallelujah
7. Love’s A Burden
8. Unbroken
9. Written In Blood
10. Nights Will Fade
11. Love Me Forever
12. Forget My Name (re-recorded)
13. Shine And Shade

* = bonustrack

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 28 mei 2019

Koop dit album in

Meer Beyond The Black:

[ Terug naar de Album Reviews ]