Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

08-12-2019

Awooga - Conduit
Jaar van release: 2018
Label: Rockosmos

Awooga - Conduit

Er komen zoveel platen uit dat het niet bij te houden is (we zoeken nog reviewers). Zo kan het gebeuren dat er onverhoopt wel eens een pareltje op de virtuele burelen blijft liggen. Al bijna een jaar geleden kwam dit schepsel van Awooga uit. Dat zal ongetwijfeld van de sciencefiction-serie Red Dwarf komen, maar laat die ietwat geeky naam van dit Sheffieldse stonerprog-gezelschap u niet van de wijs brengen. Conduit is namelijk een blijvertje.

De muziek is dan ook geenszins nerdy zolderkamertjesmuziek. Sterker nog, de flirts met stadionrock geven de symfoproggers de potentie om uit te groeien tot een grote band. Niet van het kaliber Queen of The Rolling Stones. Daar is het niet mainstream genoeg voor. Met een combinatie van shoegaze, stoner, psych en prog trek je nou eenmaal niet zo snel een hele AFAS vol, om maar wat te noemen.

Maar de composities zijn aantrekkelijk en divers genoeg om een groot publiek aan te spreken. Denk aan bands als Amplifier en de latere Disperse. Al na enkele keren luisteren, nestelen Temporal en Bandit zich als welkome oorwurmen in uw geheugen. Andere tracks geven hun geheimen pas wat later prijs. Dat maakt deze plaat juist zo interessant. De diversiteit zorgt voor de broodnodige spanning, zonder dat het gekunsteld of geforceerd voelt.

Moeiteloos wordt er geswitcht tussen verschillende sferen. Zo waant u zich het ene moment in een melancholische droomwereld die prima past bij een flashback in een Hollywood-kaskraker. Vervolgens barsten de heren heerlijk headbangend uit in bombastische postmetal. Een prachtige combinatie die wonderwel goed werkt.

Wie zijn psy-prog graag met een snufje postmetal en een vleugje shoegaze consumeert, kan Conduit blind aanschaffen. U zult niet teleurgesteld zijn. Wie zich liever live laat wegblazen, kan 4 mei terecht in De Cacaofabriek, Helmond en 17 mei in Boerderij, Zoetermeer. Dat wordt twee avondjes genre-overstijgend rocken.

Tracklist:
1. Temporal
2. Tabula Rasa
3. Waterhole
4. Blue Rose
5. Bandit
6. Witness
7. Otherside

Score: 80 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 13 april 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]