Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Valkyria - Tierra Hostil
Jaar van release: 2018
Label: Fighter Records

Valkyria - Tierra Hostil

Tierra Hostil is de tweede plaat van het Spaanse kwartet Valkyria. De titel geeft al aan dat de heren hun melodieuze power metal voorzien van teksten in hun moerstaal. Dat hoeft natuurlijk geen bezwaar te zijn, want de avonturen van een nobele krijger zijn in het Spaans zonder twijfel net zo spannend als in het Engels. Het voordeel is bovendien dat eventuele storende accenten achterwege blijven.

Het album opent fijn met het rappe Código De Honor. Een melancholische gitaarmelodie vormt de aftrap voor een stevig powermetalnummer, dat doorvlochten is met subtiele keyboardpartijen, aansprekende samenzang en dito gitaarwerk. Zanger Yeray Hernández probeert stoer en bozig te klinken, maar zijn wat hoge, aangename zanglijnen zijn toch vooral erg melodisch. Het is prima muziek en de Maiden-achtige gitaarsolo op driekwart van het nummer maakt het plaatje compleet.

Die positieve trend wordt wisselend voortgezet, want andere nummers leunen meer op de zang of zijn van het kaliber dertien in een dozijn. Zo spetteren als de openingstrack wil het gedurende het grootste gedeelte van de plaat niet, hoewel de groep zich met afsluiter Tuareg aardig herpakt. Hernández brengt zijn teksten met regelmaat erg overdreven, waardoor het wat klinisch en gekunsteld overkomt. Precies het tegenovergestelde van wat de goede man probeert te bereiken. Als geheel laat Tierra Hostil de luisteraar dan ook achter met het gevoel dat er meer in deze middenmoter had gezeten, zeker na het sterke openingswerk.

Tracklist:
1. Código De Honor
2. Abatido
3. Tierra Hostil
4. Rencor
5. Selenelion
6. Identidad Perdida
7. Vida Eterna
8. Ecos Del Mañana
9. Dunas De Sal
10. Tuareg

Score: 68 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 29 oktober 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]