Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-09-2021

God's Army - Demoncracy
Jaar van release: 2018
Label: Rock Of Angel Records
God's Army - Demoncracy
Het Duitse God’s Army wordt de wereld in geslingerd als de band die bestaat uit ex-leden van gerenommeerde acts zoals Helloween, Scanner en Firewind. Het gaat echter om muzikanten die niet lang deel hebben uitgemaakt van die bands. Zo speelde drummer Mark Cross anderhalf jaar bij Helloween en vier jaar bij Firewind. En zanger en bassist John ABC Smith was slechts van 1995 tot 1997 onderdeel van Scanner. Liefhebbers van die bands worden dus enigszins onder valse voorwendselen lekker gemaakt voor God’s Army. Maar hey, een band moet nu eenmaal gepromoot worden.

In het geval van God’s Army is het gelukkig geen straf om naar het tweede album Demoncracy verwezen te worden. Het is namelijk een zeer verdienstelijke hardrock/metalplaat. Volgens het label Rock Of Angel Records heeft het opnameproces ontzettend lang geduurd. Er zijn maar liefst vier studio’s gebruikt om het album in te blikken. Het is daarom verrassend dat Demoncracy fris en spontaan in de oren klinkt. Blijkbaar hebben de muzikanten hun partijen vrij van stress kunnen inspelen. Het organische geluid speelt ook een rol bij het luistergenot. De plaat is gemaakt om op vinyl gehoord te worden.

De songs Free Your Mind en Enemy Maker zijn simple, doch lekkere rockers. Final Destenation is trager en sfeervoller. Het nummer is doorspekt met solo’s die door Iron Maiden’s Dave Murray ingespeeld zouden kunnen zijn. Dezelfde souplesse en vingervlugheid komen later op het album nog veelvuldig voorbij. God’s Army bestaat uit twee gitaristen en ik ben er helaas niet achtergekomen welke van de twee voor de solo's verantwoordelijk is. Maar hij verdient in ieder geval een dikke pluim.

Het ruim dertien minuten durende The Replicant speelt ook leentjebuur bij Iron Maiden. Het zou me niks verbazen dat Steve Harris deze epic gepend zou hebben voor Somewhere In Time of Seventh Son Of A Seventh Son. Dit is vooral bedoeld als compliment aan het adres van God’s Army. Net als de rest van het album straalt de song vooral veel klasse uit. Demoncracy krijgt een dikke voldoende en verdient minstens één luisterbeurt van liefhebbers van klassieke hardrock en heavy metal.

Tracklist:
1. You Are You
2. Free Your Mind
3. Enemy Maker
4. Final Destination
5. Games Without Frontiers
6. The All Seeing Eye
7. Before The Fall
8. The Replicant
9. Heroes & Demons
10. My Way (Frank Sinatra-cover)

Score: 82 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 26 oktober 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]