Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-01-2021

RRRags - RRRags
Jaar van release: 2018
Label: Eigen beheer

RRRags - RRRags

Weg met de 3J’s! Hier is RRRags, een rocktrio dat bestaat uit muzikanten uit België en Nederland. De drie R’en in de bandnaam staan voor Rob Martin (Bliksem), Ron van Herpen (Astrosoniq, ZooN, The Devil’s Blood) en Rob Zom (Lords Of Altamont). Rrrags is het eerste product van deze nieuwe rockgroep. De zes songs van deze ep zijn ontstaan uit een jamsessie, maar klinken opvallend fris en sterk in de oren. De ervarenheid van de muzikanten speelt hier een grote rol.

Een aantal songs van deze ep is rechttoe rechtaan hardrock en een aantal is psychedelische en exploratiever. Bones, Rag Machine en vooral Silence Is Deafening zijn heerlijke rocksongs, die geworteld zijn in de jarenzeventigrock en stoner uit de nineties. Rob Martin neemt naast het drumwerk ook de vocalen voor zijn rekening. Dat gaat hem erg goed af, want Martin heeft een indrukwekkende, karakteristieke rockstem. Bij vlagen geeft hij geeft de songs ook een vleugje soul en funk mee.

Naast de puntige, maar smaakvolle rocksongs biedt deze ep ook twee tracks die meer verkennend van aard zijn. Faraway Faces is niet bepaald dynamisch, maar moet het hebben van zijn rustieke sfeermomenten. Bijvoorbeeld van Ron van Herpens psychedelische gitaarsolo halverwege het nummer. Met Galaxy’s Hygiene slaat RRRags een richting in die we nog niet hebben gehoord van de groep. In deze afsluiter gooit de band het op een spacerocktoer in de lijn van een groep als Farflung. Wederom pakt Ron van Herpen zijn moment middels een minutenlange gitaarsolo.

RRRags mag dan nog maar in de kinderschoenen staan, de songs die de groep hier produceert, zijn indrukwekkend genoeg om uit te kijken naar nieuwe composities. Het klinkt alsof deze tracks met veel plezier zijn ingespeeld. Nieuw songmateriaal zal daarom vast niet lang uitblijven.

Tracklist:
1. Bones
2. Rag Machine
3. Silence Is Deafening
4. On With The Journey
5. Faraway Faces
6. Galaxy’s Hygiene

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 12 juli 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]