Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Lee Aaron - Diamond Baby Blues
Jaar van release: 2018
Label: Metalville
Lee Aaron - Diamond Baby Blues
In 2016 bracht de Canadese rockzangeres Aaron Lee haar eerste album in twintig jaar uit, genaamd Fire & Gasoline. Het album is geïnspireerd door de blues, een genre dat ze de jaren voorafgaand aan de plaat al liet horen op het podium. Haar kenmerkende rockstijl die we kennen van succesvolle platen zoals Bodyrock (1989) en Metal Queen (1984) heeft een flinke blues-injectie gekregen. Deze stijl bevalt Aaron wel en dus hoeven we niet weer twintig jaar te wachten op nieuwe muziek.

Diamond Baby Blues bestaat hoofdzakelijk uit stevige, bluesy hardrocknummers met een speels karakter. Diamond Baby, American High en Hard Road zijn stuk voor stuk spetterende songs met attitude. De 55-jarige Aaron heeft de bluesrockstijl goed begrepen. Je zou haast vergeten dat deze dame ook songs zoals Metal Queen in haar repertoire heeft. Het verschil met vroeger zit ‘m in het feit dat Aaron geen hits meer hoeft te schrijven. Dat heeft haar de vrijheid gegeven om zo’n spontane plaat zoals deze te maken.

De zangeres lijkt ook weer het plezier hervonden te hebben in het zingen zelf. Haar stem klinkt top en vol zelfvertrouwen. Luister maar eens naar de pittige songs In The Bedroom en de Koko Taylor-cover I’m A Woman. Ook gaat ze helemaal los in de Deep Purple-klassieker Mistreated. Aaron verrast de luisteraar al vrij vroeg op het album met deze uitdagende song. Andere covers op Diamond Baby Blues zijn Janet Jacksons Black Cat en You're No Good van Linda Ronstadt.

Diamond Baby Blues is een behoorlijk goede plaat geworden en kan zich meten met ander recent plaatwerk in het bluesrockgenre. Dat is een knappe prestatie van een zangeres die pas op latere leeftijd haar carrière heeft gemaakt van het spelen van bluesrock. Het maakt me nieuwsgierig naar toekomstige albums, waarop ze zal moeten bewijzen dat ze dit hoge niveau kan vasthouden.

Tracklist:
1. Diamond Baby
2. Mistreated
3. American High
4. I’m A Woman
5. Miss Mercy
6. The Best Thing
7. Black Cat
8. Hard Road
9. In The Bedroom
10. Cut Way Back
11. You’re No Good
12. My Babe

Score: 85 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 14 mei 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]