Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
  27 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • Suffocation, Belphegor, Hate, Necrosy en Skaphos
Kalender
Vandaag jarig:
 • Janick Gers (Iron Maiden) - 65
 • Markus Kekoni (Masterstroke) - 40
 • Mike Patton (Faith No More) - 54
 • Scott Leach (Crystal Ball) - 49
Review

Kings Will Fall - Thrash Force.One
Jaar van release: 2017
Label: Eigen Beheer
Kings Will Fall - Thrash Force.One
Zuid-Tirol, 2013. Drummer Lukas Gross en bassist Daniel Vanzo richten de thrashformatie Kings Will Fall op en vinden kort na de oprichting in René Thaler een geschikte gitarist. Zanger Fabian Jung sluit als laatste aan. In 2015 verschijnt de rommelige demo-ep Death Comes Early en in 2017 het krachtige debuutalbum Thrash Force.One.

Thrash uit de jaren tachtig is de basis van de muziek, al vliegt het soms alle kanten op met elementen uit de death-, groove-, rock- en punkhoek. De vocalen variëren van hardcorepunkscreams en grunts tot zang met een Sepultura-karakter. Door alle combinaties en afwisselingen van stijlen voelt het geheel wat richtingloos aan, maar er ontstaat wel een veelzijdig geheel dat door aangename ideeën en een goede productie interessant genoeg blijft om de gehele speelduur te blijven beluisteren.

In het ijzersterke, agressief thrashende Toxic War schakelen de bergbewoners goed tussen Slayer-achtige passages en hardcorepunk. Slechts de ingebouwde solosectie past minder goed in het geheel. De groovy hardcorethrash van Shots For Glory doet het vooral het eerste deel goed. De geboden diversiteit erna haalt de kracht en flow uit het nummer.

Het ene nummer is dan ook beter uitgewerkt dan het andere. In Burn All Fuel werkt het brute (gitaren zijn laag gestemd) en het agressieve goed samen, mede dankzij een paar zeer vette riffs. Hierin laten de mannen op geslaagde wijze verschillende ideeën terugkomen. Ook Buster is een hoogtepunt met zijn retrothrashriffs, maar anderen zullen wellicht de voorkeur geven aan het snelle Damage Crown. Vanwege de cleane en krachtige productie komen de riffs goed tot hun recht en is er voldoende ruimte voor de andere bandleden. Aan het einde verrast het kwartet nog met een rock-'n-roll-wending met Gängster 1948 en de “Motörhead Cöver” We Are Motörhead. Met name laatste is zeer aardig uitgevoerd, maar de vraag is wie erop zit te wachten.

Diversiteit is dus zowel de sterke als de zwakke kant van Thrash Force.One. Vooral op het gebied van songwriting ligt er een uitdaging voor de Italianen, die laten horen technisch strak te kunnen spelen. De Zuid-Europeanen verwerken veel goede ideeën in composities die de ene keer aan Sodom, S.O.D. of Anthrax doen denken, de andere keer aan Biohazard of Sepultura. Dit debuutalbum is technisch en productioneel beslist een enorme sprong voorwaarts ten opzichte van de demo-ep. Nu de ideeën nog structureren en indien dat gebeurt, dan kunnen we rekenen op een goed vervolg van Kings Will Fall.

Tracklist:
1. In Dead & Mud & Misery
2. Toxic War
3. Shots For Glory
4. Burn All Fuel
5. Endless Pain
6. Damage Crown
7. Buster
8. Gängster 1948
9. We Are Motörhead (Motörhead Cöver)

Score: 76 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 16 december 2017

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.