Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 06-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Anders "Andy" Johansson (Diablo Swing Orchestra) - 43
  • Freddy Persson (Nostradameus) - 45
  • Randy Rhoads (Ozzy Osbourne)† - 65
  • Tim Roth (Into Eternity) - 46

Vandaag overleden:
  • Huddie "Lead Belly" Ledbetter - 1949
Review

Malphas - Incantation
Jaar van release: 2017
Label: Plastic Head Records
Malphas - Incantation
In 2015 mocht ik een recensie schrijven over de ep Occult Propaganda. Dit was het debuut van Malphas. Ik schreef destijds dat ik erg benieuwd was naar een beter geproduceerde release van deze band en eindelijk is het dan zover. Ditmaal brengt dit Zwitserse gezelschap een langspeler uit via het Britse Plastic Head Records.

Wat direct opvalt aan het begin van Contributor Of The Light, is dat de heren juist niet voor een heldere of strakke productie hebben gekozen. Alles is duidelijk hoorbaar, maar er is nergens iets gepolijst of verzwakt met een lading compressie. Hierdoor komen de Craft-achtige riffs perfect tot hun recht. Tijdens de tweede track Leviathan sijpelen er invloeden uit de Finse hoek de plaat binnen. Denk hierbij aan Sargeist of Horna, maar ook aan de catchy melodieën van Dissection.

Met Macabre Symphony Of Divine wordt de luisteraar getrakteerd op iets wat de kracht van deze band is. Namelijk, stevige hooks en een breakdown die je eerder in de metalcore zou verwachten. Dit werkt bijzonder aanstekelijk en ik denk dat deze track live voor heel wat nekblessures kan gaan zorgen. Ook krijgt de luisteraar hier voor het eerst op deze plaat een heerlijk, thrashy gitaarsolootje voor de kiezen. Lekker kort en daarmee doeltreffend.

We mogen concluderen dat melodie bij Malphas hoog in het vaandel staat, maar alleen wanneer het nummer daarom vraagt. Er is sprake van een perfecte dosering waardoor het een waar plezier is om naar dit album te luisteren. Dit komt mede doordat elk nummer naast polka's en blastbeats vooral heel veel ruimte heeft voor rockende passages die eigenlijk als de ruggengraat van de nummers fungeren. De zang van frontman Balaam Astaroth klinkt schel en maniakaal en perfectioneert hiermee het geheel.

Dit schijfje is een absolute aanrader voor de liefhebber van melodieuze black metal uit de Finse hoek, maar ook voor de liefhebber van Craft of de oude Darkthrone. Het is te hopen dat deze heren snel een zaaltje in ons land aandoen voor een gezellig avondje zwartgalligheid.

Tracklist:
1. Contributor Of The Light
2. Leviathan
3. Macabre Symphony Of Divine
4. Incantation
5. Nahash Corruption
6. Rebirth Of The Reign
7. Awaking Excelsi Luciferi

Score: 85 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 6 oktober 2017

Meer Malphas:

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.