Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Youngblood Supercult - The Great American Death Rattle
Jaar van release: 2017
Label: Eigen beheer

Youngblood Supercult - The Great American Death Rattle

Youngblood Supercult maakte vorig jaar indruk met zijn tweede langspeler High Plains. De groep ging van de dertien-in-een dozijn-stoner van het debuut naar een album waarop een duidelijke eigen inbreng te horen is. High Plains bevat naast de onvermijdelijke Black Sabbath-verering ook invloeden uit de folk, blues en Americana. Op de opvolger hebben we niet lang hoeven wachten, want een jaar later is die alweer verschenen. Met de mooie, cynische albumtitel The Great American Death Rattle en het fraaie artwork maakt de groep uit Kansas al een goede start.

De band klinkt op The Great American Death Rattle op het eerste gehoor niet heel anders dan op High Plains. Toch zijn de muzikanten hoorbaar gegroeid in hun kunnen. Gitariste Bailey Smith maakte op de vorige albums al indruk met haar soulvolle, bluesy soleerwerk. Op de nieuwe plaat lijkt het alsof ze nog wat extra zelfvertrouwen getankt heeft, want de gitaarstukken zijn avontuurlijker en veel uitgebreider opgezet. Ook bij de ritmesectie is dat zelfvertrouwen goed te horen. David Merills stemgeluid heeft nog steeds iets melancholisch over zich. Wel is zijn zang veel minder ingetogen en kiest hij vaker voor krachtige, lang aanhoudende uithalen, die hij niet altijd even makkelijk lijkt te halen.

Waar High Plains met Monolith, White Nights en Down 75 enkele rustigere songs heeft, die een bepaalde mystiek uitstralen, is The Great American Death Rattle iets meer rechttoe rechtaan. De songs zijn iets steviger en minder afwisselend. Daar staat tegenover dat de composities wel beter in elkaar zitten. De titeltrack, Burning Messiah, Draugr en Sticky Fingers zijn misschien wel de beste songs van Youngblood Supercult tot dusver.

Het was allesbehalve een straf geweest wanneer de ingezette koers op High Plains een vervolg had gekregen. Hoewel die plaat meer sfeer ademt, is The Great American Death Rattle compositorisch een beter album. De band is onlangs weer gaan touren nadat gitariste Smith hersteld was van een schotwond in haar hand, die ze opgelopen heeft tijdens het schoonmaken van haar pistool deze zomer. Of de groep binnenkort nog een Europese tour gaat plannen, is dus nog maar de vraag. Gelukkig hebben we de albums nog.

Tracklist:
1. The Great American Death Rattle
2. Burning Messiah
3. Draugr
4. Wormwood
5. The Hot Breath Of God
6. Master Of None
7. Mr. Gallows
8. Liberty Or Death
9. Sticky Fingers

Score: 76 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 17 september 2017

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.