Pitfest
Enquête

Wat vind jij de gaafste band op Into The Grave 2024?

Avatarium
Brujeria
Brutus
Bütcher
Crypta
Crystal Lake
Dvne
Dymytry
Fear Factory
Fleshgod Apocalypse
Halocene
Hellripper
Mars Red Sky
Nanowar Of Steel
Ne Obliviscaris
Nervosa
Orden Ogan
Paradise Lost
Sanguisugabogg
Slaughter To Prevail
Svalbard
Vengeance
Vio-Lence
Whiplash
een andere band uit de line-up van dit jaar

[ Uitslag | Enquêtes ]

  26 mei:
 • Acid King en Earth Tongue
 • Blind Guardian en Manticora
 • 27 mei:
 • Tool en Night Verses
 • 28 mei:
 • Brant Bjork Trio
 • Bruce Dickinson
 • 29 mei:
 • Bruce Dickinson
 • 30 mei:
 • Christian Death
 • 31 mei:
 • Terzij De Horde, Ter Ziele en Radeloos///Ziedend
 • Tusky, Tarzan & The Beachwaiters en Hendheving
 • 1 juni:
 • Alien Weaponry
 • Elegy, Picture en Bildtstar
 • Floor Jansen en Anneke van Giersbergen
 • Foxy Venus
 • The Hague Death Fest
Kalender
Vandaag jarig:
 • Andrea Buratto (Secret Sphere) - 44
 • Bertrand Maillot (Karelia) - 45
 • Chrigel Glanzmann (Eluveitie) - 49
 • Kevin Moore (Dream Theater) - 57
 • Lenny Kravitz - 60
 • Mark Hunter (Chimaira) - 47
 • Markus Hirvonen (Insomnium) - 44
 • Patrick Loisel (Augury) - 54

Vandaag overleden:
 • Luc Chauty (Midwinter) - 2004
 • Vince McAllister (Pentagram) - 2006
Column

Dag Meneer O.

Door Greg, september 2009

Dag Meneer O,

Ik ben alleszins verheugd om van u te mogen vernemen dat u me heeft opgenomen in uw begeleidingsband. Een jongensdroom is daarmee in vervulling gegaan. Als jongetje op de basisschool droomde ik al van de grote podia, en die te delen met de groten der aarde. En na met een eigen band al veel van de wereld te hebben gezien, vele wegen te hebben bereden en vele festivals te hebben aangedaan lijkt het dan nu echt alsof dan eindelijk mijn moment is aangebroken.

Ik moet wel zeggen - het lijkt zo onwerkelijk dat ik een beroep mag beoefenen met iemand die de wereld al rondtourde toen ik nog in de luiers rondliep. en waggelend over het cassettedeck van m'n vader struikelde. De tijd van uw ijzersterke podiumpresentatie, uw tijd als man van staal. Als zevenjarig kotertje al in contact komen met de wereld van arpeggio, staccato en tremoloriffs... hoe weinig wist ik over wat de toekomst uiteindelijk in petto zou hebben. De toekomst die nu begonnen lijkt te zijn.

Ik kan niet wachten om samen met u aan de slag te gaan, en nieuw materiaal op band te zetten. Oh, dat hoort u vast elke dag wel denk ik me zo in...maar ik heb dat altijd bewonderd aan u - die drang naar vernieuwing. Ik heb niets dan diep respect voor die nimmer aflatende, verfrissende wind die er door uw hoofd lijkt te waaien, en het alom geprezen zakenimperium van u en uw vrouw. Oh ja, uw vrouw... mijn complimenten! Haar professionaliteit is van een dergelijk kaliber dat de alomtegenwoordige Gene Simmons zal sidderen bij de aanblik ervan. Er is geen dispuut wat ze met verve weet af te handelen - ze lijkt altijd exact te weten wanneer ze op eieren moet lopen, en wanneer niet. Woordenwisselingen worden immer in de juiste klanken gekanaliseerd, ze heeft ter aller tijde de touwtjes stevig in haar handen, bij iedereen. En dat verdient wel een compliment.

Maar laten we vooral uw prestaties niet uitvlakken, de voornaamste reden van deze lofzang. Uw zangtalent is op deze leeftijd ongeëvenaard (of nou ja, misschien alleen door die ene Ronnie James... die heeft toch ook in Black Sabbath gezongen? Doet hij dat nou nog steeds, ja toch?). U loopt nog altijd zo kwiek en levendig over de bühne te springen, ondertussen als een nachtegaal de vele klassiekers ten gehore brengend aan duizenden fans. En dan zijn er van die mensen die u al hebben afgeschreven... ik begrijp dat niet zo. Ze klagen over mediageilheid en publiciteitsprostitutie, over herhalingsoefeningen en de algehele aftakeling uwer persoon. U zou inmiddels uw begeleidingsband onwaardig zijn, u zou de algehele muzikale kwaliteit van uw eigen act zwaar degraderen. Waar halen ze het vandaan?

Nee, wat mij betreft kunt u nog jaren mee, en ik zie het als een eer om u daarbij te begeleiden. Ik kan alvast niet wachten om u weer in de repetitieruimte te zien...ik heb al contacten gelegd voor een tour met Iron Maiden!

Was getekend,

Gus G.

Reactie op Dag Meneer O.
Door op 30-09-2009 om 22:48uwat grappig zeg

Reactie op Dag Meneer O.
Door IROn op 30-09-2009 om 23:14uEn je punt is?

Reactie op Dag Meneer O.
Door op 30-09-2009 om 23:46uOzzy Osbourne dus.. Maar waarom?

Reactie op Dag Meneer O.
Door op 01-10-2009 om 08:46uAch, een lekker overgeproduceerde plaat van Ozzy met Gus G kan m.i. geen kwaad...live optredens daarentegen zijn voor mij niet zo heel erg meer van belanng! Gus G kan er misschien wel voor zorgen dat de sound van de muziek weer meer richting jaren 80 gaat....Zakk was/is een goede gitarist maar de laatste twee platen van ozzy klinken idd wel naar BLS en dat was het argument om iets anders te zoeken. Trouwens, Zakk vond ik op no rest for the wicked en no more tears het best. Daarna werdt de muziek idd een beetje lomp en log....miste de snelle riffs....ach...we zullen zien.

BTW, Gus G is wel de gitarist die ik het gun. Het is m.i. een van de nieuwe generatie die weer als een gitaargod speelt en een geluid neerzet. Dat hebben we lang niet gezien/gehoord. Door bij Ozzy te gaan spelen wordt ie misschien erkend door de grote massa...en dat verdient hij wel vind ik. Dream Evil, Firewind...gast is wel VET METAL!! ;) hehehe....maaruh hij heeft een dikke sound, goede gitarist....

Daarbij gelaten, grappig stuk maar raakt m.i. kant nog wal omdat je niet echt een punt maakt ofzo...als je hier een statement mee wilt maken dat ozzy maar misschien op moet houden zeg dat dan gewoon, of meen je alles serieus en ben je blij dat Gus G bij ozzy zit? ghehehe dat bedoel ik nou...

Op deze manier kun je volgens mij iedere band/muzikant van vroeger die nu te lang door is gegaan te kakken zetten. En dat zijn er een hoop...:) dus misschien een item die je kan terug laten komen....begin met de stones, maiden, metallica, slayer, deep purple, aerosmith, (bewust megadeth NIET want Dave kicked nog steeds ass...!!). Je kunt er zelf ook wel een paar verzinnen. Dan kan het nog best een leuk iets worden. Maar dan wel iets meer je mening er in leggen zodat mensen er over kunnen discussieren...nu krijg je vragen...waarom? is net je bedoeling denk ik...

Succes!!

Reactie op Dag Meneer O.
Door NvE op 01-10-2009 om 09:05uEh ja, ik zal het wel niet snappen ofzo.......

Reactie op Dag Meneer O.
Door Greg op 01-10-2009 om 09:13uHet was inderdaad bedoelt als iets satirisch, mbt Ozzy's huidige staat. Niet erg geslaagd experiment, zo blijkt ;) het heeft nog wat werk nodig.

Reactie op Dag Meneer O.
Door Bastiaan op 01-10-2009 om 10:53uDe klachten die je aan Ozzy adresseert zijn terecht (niet zeker niet nieuw), ik had alleen het gevoel dat je het Gus G. kwalijk nam dat hij zijn voor het geld en de roem gaat, terwijl hij op muzikaal vlak beter andere dingen had kunnen doen. Desalniettemin wel vermakelijk om te lezen.

Reactie op Dag Meneer O.
Door john op 01-10-2009 om 11:23uIk geef Gus groot gelijk, ooka la vindt ik dat Ozzy na Black Sabbath beter had kunnen sterven.

Reactie op Dag Meneer O.
Door Jeffrey op 01-10-2009 om 15:11uNou ik had het ook wel geweten als ik Gus G. was. Spekken die bankrekening. Zou gek zijn als die het niet deed.

Reactie op Dag Meneer O.
Door op 01-10-2009 om 21:42uoh ik d8 dat t over Max cavelera ging..die heeft toch ook een vrouw

Reactie op Dag Meneer O.
Door op 02-10-2009 om 00:27uZou het?

Reactie op Dag Meneer O.
Door Narrative op 02-10-2009 om 08:03uJe hoeft ook niet per se een punt te hebben, mensen aan het denken zetten kan ook genoeg zijn. Of gewoon iets grappigs bedoelen kan ook.

Reactie op Dag Meneer O.
Door fjuQsbg7Qwi op 15-10-2015 om 13:41uThis is great, Jonathan!Background: Six months ago, I takled with a friend who had had a heart attack and had become vegan (based on Clinton''s experience and his own research). Since my cholesterol, etc were dangerously high and my family has a history of heart disease, I decided to see what would happen if I switched to a plant-based diet.Four months later: My blood work showed ALL my numbers were in normal ranges and my cholesterol had dropped 39!! points. 39!! Weight loss was 15 lbs.At six months: weight loss 20 lbs. In another three months I''ll have my blood checked again and if the points have dropped lower, I hope to stop taking statin drugs (which is one of my main goals). Do I feel better and have more energy? I don''t notice a huge change but then I didn''t change my exercise levels and that is on my to do list'' for spring. But it''s obvious that my heart and arteries are better. As for saving money, yes, it''s amazing how expensive meat is. We now spend most of our grocery budget at the local farmers market purchasing fresh, local, organic veggies and fruits. My palate has changed a great deal. I find most restaurant meals and prepared foods to taste bland and too salty. Downsides? Once in a while I miss cheese, but not much. It''s more difficult to order a meal in a restauarant. You have to ask specific questions like the minestrone soup is vegetarian/vegan? What soup base was used? Chicken broth???FYI: Trader Joe''s and Sprouts and farmers markets will become your best friends. Trader Joe''s carries a killer good vegan chocolate bar!Best of luck and self control to you! My husband is on board with me and while he eats/drinks dairy products and an occasional meat meal, he no longer cares much about eating it.

Kerry King in Muziekcentrum Enschede Metalfestival Into The Grave

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.