Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-01-2020

Christian Mistress en Magister Templi
Op 2 oktober 2015 in Little Devil, Tilburg
Een review door Ruud
Foto's door Ruud
Het is natuurlijk altijd gaaf wanneer een van je favoriete bands een optreden komt geven in de buurt, maar dan is het nog maar de vraag of er een voorprogramma is, en zo ja, wie dat dan verzorgt. Hoezeer je het lokaal talent ook gunt, het zijn vaak bands die er genretechnisch niet passen of kwalitatief niet opkunnen tegen de headliner. Vanavond mogen we in onze handjes wrijven, want Christian Mistress en Magister Templi zijn twee acts die veel in huis hebben en aan elkaar gewaagd zijn. Als diezelfde avond ook nog in de lokale afdeling van platenzaak Sounds de voorverkoop begint van het fameuze festival Roadburn, dan is er natuurlijk een mooi feestje in de maak.

Het Noorse Magister Templi stapt figuurlijkerwijs met een gloednieuwe plaat onder de armen het podium op. Into Duat is de naam van het beestje en het mag geen verrassing zijn dat de heren aftrappen met diens opener Creation. Zoals wel vaker in Little Devil het geval is, is het geluid in het begin nog niet heel erg best, maar dat herstelt zich snel. Onder leiding van de imposante Abraxas komen de voorste rijen mooi in beweging. Dit soort energieke heavy/doom metal gaat er goed in bij het volk, waarvan de meeste inmiddels een Roadburn-kaartje op zak hebben. Magister Templi gaat verder en laat horen niet alleen into Egyptische mythologieėn te zijn, maar ook Westers occultisme. Met name Master Of The Temple gaat erin als koek. Van het nieuwe werk worden Osiris, Horus The Avenger en Slaying Apophis ten gehore gebracht. Zo te zien maakt Magister Templi nieuwe vrienden op deze avond en dat is niet meer dan terecht. De grote vriendelijke frontman stormt tijdens de groots opgezette afsluiter het publiek in om willekeurige mensen te bezweren, maar het wordt niet echt begrepen. Na afloop pik ik hier en daar positieve reacties op en lijkt de aftrap van deze Europese tour geslaagd te zijn.

Magister Templi @ Little Devil, Tilburg, 02-10-2015

Christian Mistress keert na drie jaar terug in Tilburg. In en rond Little Devil wordt de band als een oude vriend onthaald en dat kunnen Christine Davis en haar mannen goed gebruiken. De sporen van een jetlag zijn nog goed zichtbaar. Voor hen is er tijd om op adem te komen, maar nadat Magister Templi van het podium stapt, moeten ze vol aan de bak. Wie het verzonnen heeft, weet ik niet, maar de hoofdact van vanavond begint ruim een kwartier later al te spelen. Het snelle inpluggen heeft ook nu weer als gevolg dat tijdens het optreden driftige aanwijzingen volgen over hoe het geluid geregeld moet zijn. Christine heeft goed gekeken naar Magister Templi, want ook zij betrekt het publiek op nogal directe wijze bij het optreden. Verschillende personen worden hardhandig naar voren gesleurd om mee te headbangen. Gelukkig gaat het er verder gemoedelijk aan toe.

De setlist bestaat uit een heel keurige verdeling van de drie platen die Christian Mistress inmiddels uitgebracht heeft. Van het recent verschenen To Your Death worden onder andere Neon, Open Road en Walkin’ Around gespeeld. Het publiek reageert erg enthousiast en ontvangt het nieuwe album beter dan ik dat doe. Zelf word ik nog het vrolijkst wanneer Christine Davis en haar mannen nummers van het fenomenale Possession inzetten. Pentagram And Crucifix, Black To Gold, en Haunted Haunted getuigen van grote klasse. Ook de titeltrack van Possession mag er wezen, al vraag ik me nog steeds af of de grote stoere zangeres of de gitaristen hier de mist ingingen. Ondanks wat geluidsmankementen in het begin doet Christian Mistress niet onder voor Magister Templi. Vanavond hebben we mogen genieten van twee geweldige bands en een winnaar durf ik eigenlijk niet uit te roepen. Later deze maand staan ze in Leeuwarden en Amsterdam. Vergeet niet een kijkje te nemen!

Christian Mistress @ Little Devil, Tilburg, 02-10-2015

Christian Mistress @ Little Devil, Tilburg, 02-10-2015

[ Terug naar de Concert Reviews ]