Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Concertreview

Malevolent Creation, Sinister, De Profundis en Ecocide
Op 20 augustus 2014 in Winston Kingdom, Amsterdam
Een review door Wessel
Foto's door Jeanny Petrocchi van MetalPhoto

De deathmetalkoningen van Malevolent Creation deden tussen de zomerfestivals door ook nog enkele zalen aan. In Amsterdam kregen de Amerikanen en het Britse voorprogramma De Profundis daarbij gezelschap van het Nederlandse instituut Sinister en het jonge talent van Ecocide. Een mooi avondje death metal, dat zo'n 160 betalende bezoekers naar de Winston Kingdom trok en de zaal deed uitverkopen.

De jongste gasten die vanavond aanwezig zijn, spelen de meest oubollige muziek. De gemiddelde leeftijd van de leden van Ecocide uit Haarlem zal rond de achttien liggen, maar hun nummers doen denken aan cd’s die lang voor hun geboorte verschenen. Terwijl de bezoekers binnendruppelen, waart de geest van Death ten tijde van Leprosy door de Winston. De simpele doch effectieve riffs van nummers als Planet Eater en Terror From Beyond doen ook aan Massacre denken. Leuke band, benieuwd wat dit gezelschap over een jaar of vijf bereikt heeft!

Ecocide @ Winston Kingdom, Amsterdam, 20-8-2014

Normaal ben ik wel van de technisch onderlegde death metal, zeker in combinatie met aantrekkelijk basspel. De Profundis weet me echter het minst te boeien van alle bands die vanavond spelen. De composities verlaten het midtempo niet en door dat gebrek aan variatie wordt de Britse band snel saai, ondanks dat er bovengemiddeld gemusiceerd wordt. Het achtsnarige, fretloze basspel is wel erg fijn, maar dat is niet genoeg om mijn aandacht het hele optreden lang vast te houden. Als een cover (Crystal Mountain van Death) het hoogtepunt van het optreden vormt, weet je eigenlijk genoeg: De Profundis is zeker niet slecht, maar ook geen uitschieter.

De Profundis @ Winston Kingdom, Amsterdam, 20-8-2014

Hallo Amsterdam, sorry voor mijn Rotterdamse accent!’ Frontman Adrie Kloosterwaard pakt het publiek gelijk op olijke wijze in en niets staat de succesvolle doortocht van Sinister verder in de weg. Kloosterwaard is gedurende de vijfentwintigjarige carrière van de band de enige constante factor geweest – aanvankelijk als drummer en sinds 2005 als grunter - en daardoor verschillen de albums onderling behoorlijk van stijl. Vanavond worden er vooral nummers van de twee jongste en erg brute cd’s The Carnage Ending (2012) en The Post-Apocalyptic Servant (2014) gespeeld, maar een nummer als Afterburner klinkt veel melodieuzer. Het klinkt in ieder geval allemaal erg krachtig en gedreven, met drumbeest Toep Duin als ruggengraat. De moshpit groeit gestaag, de band heeft het naar zijn zin en speelt als dank ook nog een oudje als toegift: Epoch Of Denial van debuut Cross The Styx (1992). Het lijkt bijna een thuiswedstrijd voor deze doorzetters!

Sinister @ Winston Kingdom, Amsterdam, 20-8-2014

Tegen de tijd dat Malevolent Creation het podium bestijgt, kan het bordje ‘sold out’ op de deur gehangen worden en is de Winston in een sauna veranderd. Een vet optreden van een van de beste Amerikaanse deathmetalbands maakt de avond compleet. Multiple Stab Wounds doet de temperatuur nog verder stijgen. De hitte en drukte weerhouden het als sardientjes opeengepakte publiek er niet van een flinke pit te starten. Het geluid is voor Winston-begrippen goed te noemen, er wordt retestrak gespeeld maar bovenal lijkt de band zijn geluk niet op te kunnen met zo’n enthousiast publiek. Zanger Brett Hoffman kan ons niet vaak genoeg bedanken. Er worden alleen nummers gespeeld van de albums die de band met hem op zang maakte en hoewel ik The Will To Kill (2003) en Warkult (2004) graag opzet en daar best wat van had willen horen, is het smullen geblazen met hondsbrutale uitvoeringen van onder andere Eve Of The Apocalypse, To Die Is At Hand, Coronation Of Our Domain en Infernal Desire. Als de band tot slot lijflied Malevolent Creation inzet, kunnen alle aanwezigen het weer in de oren knopen: No one can destroy this Malevolent Creation!

Malevolent Creation @ Winston Kingdom, Amsterdam, 20-8-2014

Met dank aan Jeanny Petrocchi van MetalPhoto voor de foto's.

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Reactie van Tim op 29-08-2014 om 07:26u


Was een mooi optreden! De Profundis kon mij helaas ook niet boeien. Helaas heb ik door omstandigheden malevolent moeten missen :( maar sinister en ecocidr waren top!

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.