Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

29-11-2020

FortaRock - The Festival 2011
Op 2 juli 2011 in Park Brakkenstein, Nijmegen
Een review door Gilbert, Ruud, Joan en Tonnie
Foto's door Tonnie
Anno 2011 zijn we bij de derde editie van FortaRock - The Festival uitgekomen. Na het wegvallen van Dynamo Open Air was er geen metalfestival meer in de regio Gelderland/Brabant, waardoor ondermeer de mensen van Doornroosje in Nijmegen besloten om zelf wat op poten te zetten. Zo'n 4000 metalfans zagen ondermeer Arch Enemy, Immortal, Sacred Reich en Paradise Lost op de twee podia in Park Brakkenstein in Nijmegen.

FortaRock - The Festival

Setlist Arch Enemy:
1. Khaos Overture (intro)
2. Yesterday Is Dead And Gone
3. Revolution Begins
4. Ravenous
5. My Apocalypse
6. Bloodstained Cross
7. Dead Eyes See No Future
8. I Am Legend/Out For Blood
9. Under Black Flags We March
10. No Gods, No Masters
11. We Will Rise
12. Nemesis

Setlist Immortal:
1. All Shall Fall
2. Sons Of Northern Darkness
3. The Rise Of Darkness
4. Damned In Black
5. Hordes To War
6. The Call Of The Wintermoon
7. In My Kingdom Cold
8. Tyrants
9. One By One

Setlist Sacred Reich:
1. The American Way
2. Love...Hate
3. One Nation
4. Independent
5. Administrative Decisions
6. Free
7. Crimes Against Humanity
8. Who’s To Blame
9. Ignorance
10. War Pigs
11. Death Squad
12. Surf Nicaragua

Setlist Paradise Lost:
1. The Rise Of Denial
2. Erased
3. Pity The Sadness
4. Enchantment
5. I Remain
6. As I Die
7. One Second
8. Forever Failure
9. Requiem
10. Say Just Words

Setlist Channel Zero:
1. Suck My Energy
2. Unsafe
3. Freedom
4. Angels Blood
5. Ammunition
6. Hot Summer
7. Electric Showdown
8. Sidelines
9. Guns Of Navarone
10. Black Fuel

Setlist Triptykon:
1. Crucifixus (intro)
2. Procreation (Of The Wicked)
3. Goetia
4. Circle Of The Tyrants
5. Babylon Fell
6. The Prolonging

Setlist Ghost:
1. Con Clavi Con Dio
2. Elizabeth
3. Death Knell
4. Satan Prayer
5. Prime Mover
6. Genesis
7. Ritual

Setlist Gojira:
1. Ocean Planet
2. Backbone
3. Clone
4. Flying Whales
5. A Sight To Behold
6. The Heaviest Matter Of The Universe
7. Toxic Garbage Island
8. Vacuity

Setlist God Dethroned:
1. The Cross Of Sacrifice (intro)
2. Under A Darkening Sky
3. Soul Sweeper
4. Nihilism
5. Villa Vampiria
6. Storm Of Steel
7. Poison Fog
8. Under The Sign Of The Iron Cross

Pagina 1: het verslag
Pagina 2: meer foto's
Pagina 3: setlists

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van Rob op 08-07-2011 om 00:43u


Waar de fuck is de setlist van Parkway Drive!?!?!?!

Reactie van iron_dennis op 08-07-2011 om 01:06u


Het was werkelijk een fantastische dag. Dat sommige bands niet geweldig uit de verf kwamen heeft ook te maken met het aantal decibellen wat op Fortarock altijd laag is.
Veel mensen van te voren horen klagen over de setlist, ik niet. Hopelijk haalt dit festival het nooit in de bol om een Iron Maiden of iest dergelijks te moeten boeken(hoe goed ik die bvand ook vind) Houdt het a.u.b. zo! Lokatie is trouwens de mooiste van Nederland!

Reactie van een Metalfan op 08-07-2011 om 06:25u


Leuke review!

Klein detail echter: Ghost sloot af met Ritual en niet met 'Stand By Him'...

Reactie van KoenM op 08-07-2011 om 08:51u


Mooie review idd. Dat foutje in de review over Ghost had ik ook opgemerkt ja. En wat viel de Immortal setlist me uiteindelijk tegen. Op een festival 7 vd 9 nrs van je 2 laatste platen laten komen als je maar een uur kan spelen is mij wat teveel van het goede. Het kan best zijn dat Abbath en co het beu zijn om Blashyrkh en The Sun No Longer Rises te spelen, toch hadden deze nrs niet misstaan in de show, evenals Battles in the North en Unsilent storms in the north abyss.

Ik vond het overigens fantastisch om bij Parkway Drive zo makkelijk naar voren te kunnen, heb bijzonder genoten van hun sterke show. De precieze setlist weet ik niet meer, maar zijn ondermeer voorbijgekomen:

Samsara + Unrest
Carrion
Sleepwalker
Deliver Me
Boneyards
Karma

Reactie van Roy op 08-07-2011 om 09:47u


Wederom een geslaagd festival, m.n. Paradise Lost, Sacred Reich (top!) en Immortal. Het enige kritiekpunt is het rotzooimakende publiek. Overal lag troep op de grond, terwijl er genoeg prullenbakken stonden waar een en ander in kon. Ben ik nou de enige die zich hier over verbaast (aan ergert)?

Reactie van Tim op 08-07-2011 om 09:51u


Ik heb ook genoten afgelopen zaterdag, van de sfeer, de vrij goede catering en de begaanbaarheid van het terrein; niet te druk, stands en podia goed bereikbaar, etc.

Wat me met name opviel is dat de bands op het openlucht/hoofdpodium gemiddeld een stuk minder goed uit de verf kwamen dan in de tent, dat je toch een gezelliger, beslotener gevoel geeft. Het geluid in de tent was daarentegen vaak veel te zacht (Triptykon, Paradise Lost, Immortal).

Voor mij was God Dethroned (Nederlandse band!) dé band van de dag, zij hadden wel een bunkerharde sound trouwens. En strak! Kvelertak was dé verrassing!

Wellicht tot volgend jaar, in ieder geval tot Elsrock!

Reactie van een Metalfan op 08-07-2011 om 11:14u


Zelfs hier vraag ik me af of sommige mensen de bands die ze beschrijven uberhaupt wel hebben gezien of wellicht maar een kwartier en dan weer zijn weggegaan.
Ik vind het maar een half half review.

Reactie van Ruud op 08-07-2011 om 11:46u


My bad, ik dacht dat ze Stand By Him speelden. In ieder geval een heel tof optreden.

Reactie van vin op 08-07-2011 om 14:40u


paradise lost zo goed op album zo matig live en in utrecht werd nick holmes gered door die toetsen ist die alle hoge tonen zong dus het beste concert ooit is overdreven verlang terug naar dynamo 1995

Reactie van Tjeerd op 08-07-2011 om 16:18u


Het was awesome! :D

Reactie van boeie op 08-07-2011 om 20:16u


GOJIRA was het best in mijn optiek =) Maar ik heb van alle bands, inclusief de pre-party goed genoten!

Reactie van een Metalfan op 09-07-2011 om 01:27u


In tijden niet zo'n goede festival review gelezen. goed werk mannen.

Reactie van joeri op 10-07-2011 om 13:29u


ik vind het echt een geweldig festival
met goede bands
hopelijk houden ze het op deze manier en is het een jaarlijks evenement
ik vond het geluid dit jaar wel beter dan de voorgaande jaren
het word allemaal steeds beter