Pit
Enquête

Wat is het beste nummer voor in de sportschool of bij de ochtendgymnastiek?

AC/DC – Thunderstruck
Battle Beast – Scarface (Push It To The Limit)
Cannibal Corpse – Hammer Smashed Face
Drowning Pool – Bodies
Eskimo Callboy – Pump It
Firewind – Maniac
Grailknights & Joakim Brodén – Pumping Iron Power
Guns N' Roses – Welcome To The Jungle
Iron Maiden – Run To The Hills
Judas Priest – Painkiller
Linkin Park – Bleed It Out
Mastodon – All The Heavy Lifting
Megadeth – Sweating Bullets
Meshuggah – Bleed
Metallica – Enter Sandman
Mötley Crüe – Kickstart My Heart
Motörhead – Ace Of Spades
Pantera – Walk
Rage Against The Machine – Bulls On Parade
Static-X – Push It
Survivor – Eye Of The Tiger
System Of A Down – Bounce
Van Halen – Jump
Wind Rose – Diggy Diggy Hole
een andere workoutsong

[ Uitslag | Enquêtes ]

  29 maart:
 • W.A.S.P.
 • Wiegedood
 • 1 april:
 • Charlotte Wessels
 • Desert Storm, Terziele en Radeloos//Ziedend
 • Grindhoven, met o.a. Gutalax en Birdflesh
 • 2 april:
 • Autarkh en Inferum
 • Unearth, Misery Index en Year Of The Knife
 • 3 april:
 • No Fun At All
  28 april:
 • Aephanemer
 • Cobra The Impaler, Bark en Hippotraktor
 • Graveyard en Kadavar
 • Metallica Amsterdam Takeover
 • Neverus, Sisters Of Suffocation en Vanaheim
 • Temple Fang en Baklawai
Kalender
Vandaag jarig:
 • Ari Nissilä (Catamenia) - 51
 • Daniel Cardoso (Anathema) - 42
 • Douglas J. Sylvia (Fear Of God) - 58
 • Enrico Canu (Heimdall) - 37
 • Erick Avila (Six Magics) - 44
 • John Evan (Jethro Tull) - 75
 • Nathanaël "Nath" (Anachronia) - 39
 • Ol Drake (Evile) - 39
Concertreview

Watain en Deströyer 666
Op 27 oktober 2010 in Baroeg, Rotterdam
Een review door Sha
Foto's door Lana
Heerlijk, om op een druilerige avond de week te laten breken door ranzige metal in een donker hok en met een biertje in de hand. Als Watain en Deströyer 666 dan de bands zijn die op het programma staan en Baroeg is het strijdtoneel, dan zit bij mij de sfeer er al goed in, al helemaal als een dikke 350 bezoekers op een doordeweekse dag anno 2010 de thuishaven verlaten voor een duistere pot black en thrash. Door het ontbreken van het Franse Otargos mogen de twee overgebleven bands een nummertje meer ten gehore brengen. Een bijna volle Baroeg voor twee bands met puntenbanden... het lijkt godver wel 1997!

Om 20.15 uur verschijnen de in leer gehulde Australiërs van Deströyer 666 op het podium om een dik uur te mogen blazen. Laten we de eerste twee nummers maar als soundcheck zien, want de set wordt ingeluid met een fikse dosis technische problemen die de sfeer direct uit de show halen. Ook al is de opening overtuigend, A Breed Apart is slechts gedeeltelijk voorzien van zang en de bandleden zijn duidelijk afgeleid door de valse start. Het geluid is een ongelooflijk bassige en keiharde brij met een galm waar de Grand Canyon niet aan kan tippen. Oordoppen of niet, dit nummer is voor velen nauwelijks te volgen.

Deströyer 666 @ Baroeg, Rotterdam, 27-10-2010

Nadat de microfoon weer werkend is gekregen stort de band zich dan echt op de beestachtige set en vanaf Sons Of Perdition word ik compleet overrompeld door de immense old-school sound die op mij afgebulderd komt. Ik moet regelmatig mijn oordoppen extra aandrukken en dan pas blijkt dat het geluid stiekem geweldig is. Dat krijg je als de geluidsman ook oordoppen draagt! De galmbak wordt nog eens extra opengedraaid, zodat de tonen van Raped, I Am The Wargod en Black City – Black Fire in de Baroeg blijven rondzingen als een zwerm oorlogslustige demonen, hetgeen wat mij betreft de show van een band als Deströyer alleen maar ten goede komt. Vooral het sfeervolle beginstuk van Trialed By Fire dreunt als een moker mijn borstkas binnen. Deströyer 666, ooit een bijna Nederlandse, nu grotendeels in Engeland gevestigde band, overtuigt eigenlijk altijd en nu dus ook.

Deströyer 666 @ Baroeg, Rotterdam, 27-10-2010

Als de kandelaars, geitenkoppen, fakkels, omgekeerde kruizen en die vreselijke graflucht van stal gehaald zijn, betreedt het vijfkoppige Watain het podium om in een uur te bewijzen dat ze de smerigste band op de planeet zijn. Image en pose vieren hoogtij met een in rook gehulde, met bloed en verf besmeurde en onwelriekende opkomst van de Zweedse Satanische horde, die met het machtige Malfeitor van het meest recente album Lawless Darkness opent, terwijl de ‘reverb’ knop ondertussen regelmatig stand 666 bereikt. Als een soort ‘Necro Dani Filth’ poseert de mysterieuze E. Danielsson met zijn new school paint en witte lenzen, terwijl hij zijn furieuze vocalen op de fans loslaat. Devil’s Blood, Satan’s Hunger, Reaping Death en Sworn To The Dark geven de aanwezige slachtoffers alles wat je bij een Watain show moet verwachten. Beukende, zwartgallige en strak uitgevoerde odes aan de Zwarte Meester der Putlucht, kracht bijgezet door een beweeglijke, zelfs uitbundige presentatie. Het geluid is inmiddels vele malen duidelijker afgesteld dan tijdens Deströyer 666. De helle-echo is ietwat teruggeschroefd en de allesverdringende bas heeft plaats gemaakt voor een heerlijke bak rockende grimmigheid die aan het einde van deze Europese tour op de grens van perfectie uitgevoerd wordt.

Watain @ Baroeg, Rotterdam, 27-10-2010

Na onder meer Wolves Curse, Legions Of The Black Light en Total Funeral worden wij na een kleine sfeervolle onderbreking ook nog getrakteerd op een truie uitvoering van Sacrifice van Bathory, die zich perfect kan mengen met de rest van de setlist. Na The Serpent’s Chalice (en een misleidend outro) houdt Watain de ‘langere’ show beperkt tot slechts elf nummers, waarna de Rotterdamse kerker zich langzaam ontdoet van het bevredigde falderappes en dat tergende aroma van rottend bloed. Eén van de betere concerten van 2010!

Watain @ Baroeg, Rotterdam, 27-10-2010

Klik op de foto's voor grotere versies

Pitfest

Reactie van sadus op 08-11-2010 om 10:27u


mooi verslag!!

Metal gehalte was hoog die avond!!!

cheers

Reactie van Mich666 op 09-11-2010 om 12:36u


Heb ze gezien in den Biebob. Dat was pure black metal klasse. En een machtig goed geluid (ook voor het uitstekende Destroyer 666).
Hoogtepunt in mijn live loopbaan

Reactie van Viridian op 09-11-2010 om 18:48u


Goede recentie. Komt overeen met mijn gevoel van die avond. Geweldig was het. Volgende keer weer.

Fleddy Melculy Metalfestival Into The Grave

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.