Enquête

Wat is jouw favoriete blackmetalgerelateerde song?

Bathory – A Fine Day To Die
Behemoth – Ov Fire And The Void
Burzum – Dunkelheit
Carach Angren – When Crows Tick On Windows
Celtic Frost – Circle Of The Tyrants
Cradle Of Filth – From The Cradle To Enslave
Darkthrone – Transilvanian Hunger
Deafheaven – Dream House
Deströyer 666 – I Am The Wargod
Dimmu Borgir – Progenies Of The Great Apocalypse
Dissection – Where Dead Angels Lie
Emperor – I Am The Black Wizards
Immortal – Withstand The Fall Of Time
Kvelertak – Mjød
Marduk – Panzer Division Marduk
Mayhem – Freezing Moon
Mercyful Fate – Satan's Fall
Primordial – Empire Falls
Samael – Baphomet's Throne
Satyricon – Mother North
Taake – Myr
Venom – Black Metal
Wiegedood – Ontzieling
Windir – Journey To The End
een andere blackmetalgerelateerde song, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    9 januari:
  • Hexis
  • Shadow Of Intent, Aversions Crown, Angelmaker, The Last Ten Seconds Of Life en Distant
Kalender
Vandaag jarig:
  • Aaro Koponen (Nailed Coil) - 34
  • Dennis Dunaway (Alice Cooper) - 75
  • Fabian Merkt (Coronatus) - 39
  • Paul H. Landers (Rammstein) - 57

Vandaag overleden:
  • Matt Williamson (Power Of Omens) - 2006
  • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks) - 1984
Concertreview

Royal Republic en Fata ‘El Moustache’ Morgana
Op 18 oktober 2010 in Bitterzoet, Amsterdam
Een review door Tatzel
Foto's door Tatzel
Royal Republic is in thuisland Zweden al een grote sensatie en nu willen ze proberen om in Nederland ook voet aan de grond te krijgen. Een fatsoenlijke cd-presentatie voor debuutplaat We Are The Royal kon uiteraard niet uitblijven, dus waren we uitgenodigd door Roadrunner om eens te komen kijken naar deze Zweden in Bitterzoet te Amsterdam. Dit kleine zaaltje was waarschijnlijk wel even slikken voor de heren die in Duitsland en Zweden volle zalen trekken als headliner in alle grotere venues.

Stipt om acht uur gingen de deuren van Bitterzoet open en vulde het zaaltje zich langzaam. Voordat Royal Republic zijn opwachting zou maken, was het eerst de beurt aan Fata ‘El Moustache’ Morgana om het publiek wat op te warmen. Deze band maakte een soort mengelmoesje van disco, pop en rock, maar het had maar weinig met metal te maken, dus daar kunnen we kort over zijn. Het geluid van de heren stond belabberd, met een gitaar die amper te horen was en een synthesizer die overal bovenuit toeterde, maar het enthousiasme van de band werkte wel aanstekelijk waardoor ze uiteindelijk nog een best vermakelijk optreden neerzetten.

Royal Republic begon een krap half uurtje later en ik werd bijna onder de voet gelopen, doordat ze dwars door het publiek heen naar het podium denderden. Dat hier een professionele band stond werd al meteen duidelijk bij de eerste noten van Walking Down The Line: krachtig en energiek, perfect geluid en een hoop grimassen van de charismatische zanger Adam. Helaas voor hen overleed de basversterker tijdens dit nummer, dus moest er een kort (blues-) intermezzo ingelast worden, terwijl er een andere versterker werd geregeld.

Royal Republic @ Bitterzoet, Amsterdam, 18-10-2010

Daarna werd er als een speer door de set heen gedenderd, waarbij Full Steam Spacemachine, Underwear en Tommy-Gun de hoogtepunten van de avond waren. Halverwege de set werd een beetje verontschuldigend vermeld dat hun debuut-cd slechts 39 minuten duurt, waardoor het geen bijster lang optreden zou worden. Dat is natuurlijk allemaal wel leuk en aardig, maar waarom heeft de band dan niet de hele plaat gespeeld? We Are The Royal bevat dertien nummers en om dan zonder toegift (!) na tien nummers alweer van het podium te verdwijnen vond ik eigenlijk niet kunnen.

Royal Republic @ Bitterzoet, Amsterdam, 18-10-2010

Dat neemt echter niet weg dat het een prima optreden was, waarbij diverse showelementen (zoals de drummer die bovenop zijn drumstel ging staan) ondanks het kleine podium toch ruimschoots aanwezig waren en overtuigden. Gezien de prima debuutplaat en dit spetterende introductie-optreden van de band verwacht ik een grote toekomst voor Royal Republic in ons kikkerlandje.

Setlist:
1. Walking Down The Line
2. All Because Of You
3. I Must Be Out Of My Mind
4. Cry Baby Cry
5. Full Steam Spacemachine
6. President´s Daughter
7. The End
8. OIOIOI
9. Underwear
10. Tommy-Gun

Royal Republic @ Bitterzoet, Amsterdam, 18-10-2010

Reactie van een Metalfan op 31-10-2010 om 13:40u


Speelden ook een superoptreden in Groningen op Eurosonic...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.