Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-01-2020

The Devil's Blood en In Solitude
Op 13 februari 2010 in Little Devil, Tilburg
Een review door Patrick
Foto's door Patrick
Het uit Eindhoven afkomstige The Devil's Blood is een van de meest besproken bands van de afgelopen tijd. De band krijgt lovende kritieken in zowel binnen- als buitenland en heeft een bijzondere livereputatie weten op te bouwen, onder andere door het gebruik van dierenbloed en wierook, wat een satanistische sfeer oproept. The Devil's Blood speelt psychedelische rock met occulte teksten. Op deze carnavalszaterdag biedt café Little Devil een passende en intieme locatie voor het uitvoeren van het zelfbenoemde ritueel van The Devil's Blood. Terwijl half Tilburg zich onderdompelt in het carnavalsgeweld is een select gezelschap getuige van een bijzonder concert of misschien beter gezegd een bijzonder ritueel.

Het Zweedse In Solitude heeft deze avond de taak om het publiek op een totale onderwerping voor te bereiden. De band speelt klassieke heavy metal. De band is onder andere beļnvloed door Mercyful Fate maar ook bands als Iron Maiden en Black Sabbath hebben duidelijk als inspiratiebron gefungeerd. Hoewel de bandleden erg jong zijn, lijken ze wat outfit betreft zo uit begin jaren tachtig te komen. Nummers als Witches Sabbath en In The Darkness van het begin vorig jaar verschenen titelloze debuutalbum klinken lekker en worden door de band met veel enthousiasme gebracht. Vooral zanger Hornper zingt met passie en gaat zichtbaar op in de muziek. Ook het aanwezige publiek kan deze warming up waarderen.

Na een korte ombouwpauze, waarvan een aanzienlijk deel van de tijd wordt besteed aan het aansteken van een groot aantal wierookstokjes, is het tijd voor The Devil's Blood. Het kleine podium van Little Devil wordt verlicht door een groot aantal kaarsen, wat de sfeer ten goede komt. Terwijl de geur van wierook de zaal vult, komen de met bloed doordrenkte bandleden door het publiek naar het podium. Als de band de eerste tonen van Come Reap inzet, raken zowel de band als het publiek in extase. Deze avond bestaat het door The Devil's Blood uitgevoerde ritueel uit een groot aantal nummers van het debuutalbum The Time Of No Time Evermore. Maar ook nummers van The Graveyard Shuffle en de Come Reap EP komen voorbij, inclusief de Roky Erickson cover White Faces. De band gaat helemaal op in de muziek en weet ook het publiek mee te slepen in zijn ritueel. De drie gitaristen laten deze avond geweldig gitaarspel horen. Ook zangeres F. (The Mouth Of Satan) klinkt goed en brengt de nummers overtuigend. De band speelt alle nummers strak achter elkaar en maakt totaal geen contact met het publiek. Desondanks heb ik zelden zo'n intens concert meegemaakt. Als de zangpartijen van het laatste nummer Christ Or Cocaine erop zitten verlaat F. abrupt het podium, waarna de overige bandleden het ritueel instrumentaal tot een einde brengen. Als na de laatste tonen de resterende bandleden het podium verlaten, komt het publiek pas los uit de grip van The Devil's Blood. Een duivels gaaf optreden!

The Devil's Blood

Setlist The Devil's Blood:
1. Come Reap
2. River Of Gold
3. I'll Be Your Ghost
4. Queen Of My Burnin Heart
5. The Graveyard Shuffle
6. Evermore
7. A Waxing Moon Over Babylon
8. Rake Your Nails Across The Firmament
9. The Heaven's Cry Out For The Devil's Blood
10. House Of 10.000 Voices
11. White Faces
12. The Anti-Kosmik Magick
13. Voodoo Dust
14. Christ Or Cocaine

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van een Metalfan op 18-03-2010 om 23:48u


Gatver

Reactie van een Metalfan op 19-03-2010 om 00:40u


Overgewardeerde band!

Reactie van poepluier op 20-03-2010 om 07:42u


Leuk, zo'n over de top menstruerende vrouw ( wijf klinkt zo bitch onvriendelijk ) bezig te zien, maar ze moeten wel uitkijken dat het niet van geniaal naar lachwekkend gaat. Heb die gasten nu een paar keer gezien en muzikaal staat het als een huis maar een keer een ander trucje zou ook wel leuk zijn!

Reactie van PIM op 29-06-2010 om 22:17u


stomme band ! rock met satan??? hmmmm laat dat satan maar aan de echte satanist over