Pit
Enquête

Wat is tot dusver jouw favoriete song van Ghost?

Call Me Little Sunshine
Cirice
Con Clavi Con Dio
Dance Macabre
Darkness At The Heart Of My Love
Deus In Absentia
Elizabeth
Faith
From The Pinnacle To The Pit
Ghuleh/Zombie Queen
He Is
Hunter's Moon
If You Have Ghosts
Kiss The Go-Goat
Life Eternal
Mary On A Cross
Monstrance Clock
Mummy Dust
Rats
Ritual
Spillways
Square Hammer
Witch Image
Year Zero
een andere Ghost-song

[ Uitslag | Enquêtes ]

  24 maart:
 • Evil Invaders, Warbringer en Schizophrenia
 • Obstruktor, Infantry, Degenerate, Serotonia en Doodzonde
 • Truckfighters, Wizzerd en Deadly Vipers
 • 25 maart:
 • Evil Invaders, Warbringer en Schizophrenia
 • Nephylim en Dodenkrocht
 • Obstruktor, Headless Hunter, Atmoran, Torn From Oblivion en Sapphyr
 • Sisters of Suffocation en Dispelled
 • Sorcerer en High Inquisitor Woe
 • Sworn Enemy, Pain Of Truth en Worst Doubt
 • The Answer en Black Mirrors
 • 26 maart:
 • Blood Youth, Cane Hill en Diamond Construct
 • Cirith Gorgor en Lijkschouwer
 • Crowbar
 • 28 maart:
 • Metallica Amsterdam Takeover
 • 29 maart:
 • W.A.S.P.
 • Wiegedood
Kalender
Vandaag jarig:
 • Joe Kurland (Armory) - 41
 • Martin Albrecht (Mystic Prophecy) - 60
 • Steve "Zetro" Souza (Exodus) - 59
 • Thomas Fahrnbach (Boomerang) - 50

Vandaag overleden:
 • Bill Rieflin (Ministry) - 2020
 • Neil Aspinall (platenbaas) - 2008
Concertreview

Anathema en Leafblade
Op 22 september 2009 in Doornroosje, Nijmegen
Een review door Nicole
Ook al komen ze jaarlijks in Nederland, laat de nieuwe plaat al een tijdje op zich wachten en treedt één van de leden ook nog regelmatig op met Anneke van Giersbergen, toch weet het Britse Anathema steeds volle zalen te trekken. Dit keer hadden de heren het bevriende Leafblade meegenomen als supportact en ook Anneke was wederom van de partij.

Bij aankomst lees ik dat het optreden van vanavond helemaal uitverkocht is. Dat verbaast mij niets, want Anathema staat altijd garant voor een goed optreden. Logischerwijs staat de zaal dan ook helemaal vol. Als wij binnenkomen tijdens het optreden van Leafblade is er geen doorkomen aan en vinden wij een plekje achterin bij de bar. Op zich is het niet verkeerd om bier binnen handbereik te hebben, maar helaas zag ik daardoor, op wat rode krullen na, weinig van de optredens.

De avond begint met het optreden van Leafblade. Dit muzikale project van mastermind Sean Jude is sfeervolle troubadourachtige muziek. Al eerder stond hij in het voorprogramma van een akoestisch optreden van Danny en Anneke in Little Devil. Destijds vond ik dit erg mooie en gevoelige muziek, weliswaar iets saaier dan Anathema, maar nog steeds goed luisterbaar. Dit keer had Sean muzikale ondersteuning van onder andere Anathema’s Danny en Jamie. Hierdoor klonk het allemaal een stuk voller ten opzichte van de vorige keer. Toch kwam Leafblade niet goed tot zijn recht door het geroezemoes van het publiek. Sean Jude mag dan wel een goede vriend van de band zijn en dankzij deze vriendjespolitiek in het voorprogramma terecht zijn gekomen, maar de volgende keer zie ik toch graag iets sterkers op het podium. Of natuurlijk een vrijwel muisstil publiek, alhoewel dat vrijwel onmogelijk zal zijn.

Dan is het tijd voor de band waar iedereen voor is gekomen: Anathema. Met een speeltijd van maar liefst twee uur krijgen we zeker waar voor ons geld. Het eerste deel van het optreden bestaat vooral uit wat ouder materiaal zoals Closer, Empty en Lost Control. Halverwege het optreden schuift Anneke aan voor Natural Disaster en het recentere Angels Walk Among Us. Wie Anneke en Danny vaker live aan het werk heeft gezien, weet hoe goed deze nummers live klinken. Anneke krijgt niet voor niets een daverend applaus. De heren weten zichzelf ook prima te redden met Hope en Flying. Anneke schuift daarna opnieuw aan voor ditmaal een cover van Damien Rice uit de film Closer (Blowers’ Daughter) en Parisienne Moonlight. Vooral dit eerste nummer is adembenemend mooi en ik verwijs u graag door naar een clip hiervan op Youtube. Verder komen er tijdens de set nog twee nieuwe nummers aan bod: Hindsight en Universal. Dit materiaal maakt mij nog nieuwsgieriger naar het nieuwe album en ik hoop dat ze het nu eens snel zullen gaan uitbrengen. De show in Nijmegen wordt uiteraard afgesloten met Fragile Dreams, wat overigens één van mijn lievelingsnummers is en voor mij dus een geslaagde afsluiter van de avond is.

Misschien ben ik wat verwend geraakt door de kleinschalige optredens van Danny in Little Devil, maar door de overvolle zaal ontbreekt het tijdens dit optreden aan sfeer en intimiteit. Laten we hopen dat Anathema met een nieuwe cd op zak meer zalen aan zal doen, waardoor de drukte verspreid kan worden. Zo slaan we meteen twee vliegen in één klap: dan is eindelijk de langverwachte cd uit en kunnen we weer genieten van een immer uitstekend en sfeervol optreden van Anathema.

Pitfest

Reactie van DeathmetalTom op 04-10-2009 om 22:39u


Ik vond het juist helemaal geweldig die intieme sfeer. Die was er wel degelijk volgens mij. Af en toe een muisstil publiek en dat voor een uitverkocht Roosje.....;-)

Reactie van iron_dennis op 05-10-2009 om 17:10u


Juist ja, het was wel een intieme sfeer. Uiteraard het was ontzettend druk maar Anathema is dan ook een fantastische band.

Reactie van Nicole op 05-10-2009 om 22:04u


Grappig dat jullie de show dan heel anders hebben beleefd. Misschien dat het dan toch uitmaakt vanaf waar je staat in de zaal? Zoals in de review staat, stond ik achterin bij de bar en daar was het nooit echt stil. En helaas was het gezien de drukte ook niet mogelijk om verder naar voren te komen. Volgende keer beter dus :-)

Reactie van iron_dennis op 06-10-2009 om 13:33u


Ik kwam pas later binnen dus stomd ook vast tegen de bar aan. Maar ik zie dat ook weer anders:-)

Reactie van Abdulmecid op 03-04-2013 om 13:17u


James Madison was once faced with a similar quiosetn. A bill had been proposed to provide disaster relief. He objected saying something to the effect of I cannot put my finger on the article of the constitution authorizing congress to do such a thing . (Forgive the paraphrasing, I don''t have the exact quote in front of me).I think James Madison knew the constitution''s meaning pretty well given that he wrote the thing.However, if disaster relief were the only way in which the federal govt violated the constitution, I would be fine with it. It is a fairly minor violation, and in the grand scheme of things FEMA type activities are small potatoes. Where the federal govt gets in trouble is when it pays for people in disaster prone areas to rebuild in those same areas. This is nothing short of premeditated attempted MURDER. You are incentivizing people who live in a dangerous region to stay there instead of letting them move away. It is unconscionable and the govt must stop it immediately.

Fleddy Melculy Dynamo Metalfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.